Balkanlı'dan Dünya Barış Günü Mesajı

CHP Merkez İlçe Başkanı Yücel Balkanlı, 1 Eylül Dünya Barış Günü nedeniyle yaptığı açıklamada; "Bugün, CHP olarak savaşların, Gazze'de yaşanan dramın, soykırımın, şiddetin ve çatışmaların son bulduğu; barışın, adaletin ve insan haklarının egemen olduğu bir dünya için bir çağrıda bulunuyoruz" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 31.08.2024 12:29
Haber Güncellenme Tarihi: 31.08.2024 12:29

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Edirne Merkez İlçe Başkanı Yücel Balkanlı, 1 Eylül Dünya Barış Günü nedeniyle açıklama yaptı. 

CHP Edirne Merkez İlçe Örgütü toplantı salonunda düzenlenen açıklamada Balkanlı; "Her yıl olduğu gibi bu yıl da barışın, kardeşliğin ve insanlığın ortak değerlerini savunmak için 1 Eylül Dünya Barış Günü’nü bir kez daha kutlamanın gururunu yaşıyoruz. 1 Eylül’ün Dünya Barış Günü olarak kutlanmasının nedeni, insanlık tarihinin en acımasız ve yıkıcı savaşlarından biri olan II. Dünya Savaşı’nın başladığı tarihin simgesel anlamını taşır" ifadelerini kullandı.

BARIŞ İÇİN ÇAĞRI YAPTI

CHP olarak savaşların sona ermesi için çağrıda bulunduklarını söyleyen Balkanlı; "Bugün, CHP olarak savaşların, Gazze'de yaşanan dramın, soykırımın, şiddetin ve çatışmaların son bulduğu; barışın, adaletin ve insan haklarının egemen olduğu bir dünya için bir çağrıda bulunuyoruz. Barış, insanlığın en temel ihtiyacı ve en büyük idealidir. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün, 'Yurtta sulh, cihanda sulh' sözüyle bizlere miras bıraktığı barış anlayışı, CHP'nin temel ilkelerinden biri olarak varlığını sürdürmektedir. Bu anlayışla hareket ederek, ülkemizde ve dünyada barışın savunucusu olmaya devam edeceğiz. Bugün, dünya genelinde yaşanan savaşlar, terör olayları ve silahlı çatışmalar, bizlere barışın ne kadar önemli ve vazgeçilmez olduğunu bir kez daha hatırlatmaktadır. Bizler, toplumların refah ve huzur içinde yaşamasının tek yolunun barıştan geçtiğine inanıyoruz" dedi.

"EDİRNE, BARIŞ VE HOŞGÖRÜNÜN SİMGESİ"

Balkanlı, Edirne'nin tarih boyunca barışın ve hoşgörünün simgesi olduğunu söyleyerek; "Farklı kültürlerin, dinlerin ve milletlerin bir arada barış içinde yaşadığı bu güzel şehirde, bizler de barışın bayrağını gururla dalgalandırıyoruz. Edirne halkı olarak, barışın önemini çok iyi biliyor ve bu değerin korunması için hep birlikte mücadele etmeye kararlıyız. 1 Eylül Dünya Barış Günü’nün tüm dünyada barışın tesisine vesile olmasını diliyor, savaşların yerini kardeşliğin, nefretin yerini sevginin aldığı bir gelecek temenni ediyorum. CHP olarak barış dolu bir dünya için hep birlikte çalışmaya devam edeceğiz" sözlerine yer verdi.

UĞUR AKAGÜNDÜZ