Balkanlı’dan CHP’nin 101’inci Yılı Mesajı

CHP Edirne Merkez İlçe Başkanı Yücel Balkanlı, CHP’nin 101’inci kuruluş yıl dönümünü kutladı. Balkanlı, mesajında; “CHP, Atatürk’ün ilke ve inkılapları doğrultusunda, laik, demokratik ve sosyal bir hukuk devleti anlayışını benimseyerek, Türkiye’nin çağdaşlaşma sürecine öncülük etmiştir” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 07.09.2024 15:02
Haber Güncellenme Tarihi: 07.09.2024 15:02

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Edirne Merkez İlçe Başkanı Yücel Balkanlı, CHP’nin kuruluş yıl dönümü nedeniyle açıklama yaptı.

Balkanlı, yaptığı açıklamada, 9 Eylül 1923 tarihinin, CHP’nin kuruluş yıl dönümü olduğunu belirterek; “Cumhuriyet Halk Partisi'nin kuruluşunun 101’inci yıl dönümünü büyük bir gurur ve heyecanla kutluyoruz. 9 Eylül 1923'te Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından kurulan partimiz, cumhuriyetin temellerini atan ve ülkemizi muasır medeniyetler seviyesine taşımak amacıyla yola çıkan bir ışık olmuştur. CHP, Atatürk’ün ilke ve inkılapları doğrultusunda, laik, demokratik ve sosyal bir hukuk devleti anlayışını benimseyerek, Türkiye’nin çağdaşlaşma sürecine öncülük etmiştir” ifadelerini kullandı.

“EZİLEN ULUSLAR İÇİN UMUT IŞIĞI OLMUŞTUR”

CHP’nin kuruluşunun, sadece bir siyasi partinin doğuşu olmadığını, aynı zamanda Türkiye Cumhuriyeti’nin inşasında mihenk taşı olan bir hareketin de başlangıcı olduğunu söyleyen Balkanlı; “Osmanlı İmparatorluğu'nun son dönemlerinde yaşanan zorluklar ve savaşlar, ülkemizi ciddi bir kaos ortamına sürüklemişti. Bu kaosun içerisinden çıkarak bağımsızlık mücadelesini veren ve modern bir devlet kurma yolunda devrim niteliğinde adımlar atan Mustafa Kemal Atatürk, Cumhuriyet Halk Partisi'ni bu mücadelenin en önemli siyasal organı olarak kurmuştur. Partimizin kuruluşu, sadece Türkiye’nin değil; tüm dünyadaki ezilen uluslar için bir umut ışığı olmuştur. CHP, bağımsızlık ve özgürlük mücadeleleriyle dünyanın pek çok yerine ilham kaynağı olmuştur. Kuruluş felsefesi, ‘Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir’ ilkesine dayanmakta olup, bu ilke Türk milletinin bağımsızlığına, egemenliğine ve özgürlüğüne olan bağlılığını temsil etmektedir. Cumhuriyet Halk Partisi, Türkiye'de demokrasinin kökleşmesi ve yerleşmesi için attığı adımlarla da tarihimize yön vermiştir. Tek partili dönemi sona erdirerek çok partili siyasi hayata geçiş sürecini başlatan CHP, bu süreçte demokrasinin olmazsa olmazı olan seçimlerin düzenli olarak yapılmasını sağlamış, hukukun üstünlüğü, insan hakları ve ifade özgürlüğü gibi temel demokratik ilkeleri savunmuştur” dedi.

“TÜRKİYE’NİN EN KÖKLÜ VE EN GÜÇLÜ SİYASİ PARTİSİ”

Balkanlı, CHP’nin kurulduğu günden bu yana halkın iradesine saygıyı ve toplumun her kesiminin eşit haklara sahip olduğu bir yönetim anlayışını benimsediğini belirtirken; “Bu anlayış doğrultusunda, ülkemizin gelişmesi ve demokratik değerlerin güçlenmesi için her zaman öncü rol üstlenmiştir. Ekonomik kalkınmanın, eğitimde fırsat eşitliğinin, sosyal adaletin ve toplumsal barışın sağlanması için çalışmaya devam eden partimiz, laiklik ilkesine olan bağlılığıyla da Türkiye’de barış ve huzurun teminatı olmuştur. Cumhuriyet Halk Partisi, 100 yıllık geçmişinden aldığı güçle, bugün de Türkiye'nin en köklü ve en güçlü siyasi partisi olarak geleceğe umutla bakmaktadır. Atatürk’ün açtığı yolda, çağdaş uygarlık seviyesine ulaşma hedefi doğrultusunda ilerlerken, halkımızın refahı, özgürlüğü ve mutluluğu için çalışmayı sürdüreceğiz. Demokrasiye, insan haklarına ve adalete olan inancımızla, Türkiye’yi daha aydınlık bir geleceğe taşıma misyonumuzu kararlılıkla yerine getireceğiz. Bu anlamlı gün vesilesiyle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, cumhuriyetimizin ve partimizin kuruluşunda emeği geçen tüm kahramanlarımızı saygı, minnet ve rahmetle anıyorum. Cumhuriyet Halk Partisi’nin kuruluş yıldönümü, tüm milletimize kutlu olsun” sözlerine yer verdi.

HABER MERKEZİ