Balkanlar’dan Gelen Öğrencilere Burs İmkanı

Balkan Şehirleri İşbirliği Edirne Platformu, 2’nci Yaz Kampı etkinlikleri için Edirne’de bulunan YTB Başkanı Abdullah Eren, Balkanlar’dan Türkiye’ye okumak için gelen öğrencilere burs verildiğini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 26.08.2024 14:39
Haber Güncellenme Tarihi: 26.08.2024 14:39

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar (YTB) Başkanı Abdullah Eren, Balkan Şehirleri İşbirliği Edirne Platformu tarafından düzenlenen, 2’nci Yaz Kampı etkinlikleri için Edirne’ye geldi. Yaz kampının açılışında konuşan Eren, YTB’nin Balkanlar’dan Türkiye’ye gelen öğrencilere burs verdiğini söyledi.  

“TÜRKİYE’NİN BALKANLARA ETKİSİNİ ARTTIRMIŞ OLACAĞIZ”

Sadece bu sene Balkanlar'dan 500’e yakın genci Türkiye bursları kapsamında Türkiye’ye eğitime getirdiklerini, bu sayede Türkiye’nin Balkanlarda etkisini arttırmış olacaklarını belirten Eren; “Bu çok önemli bir bağ bizim için. Yüksek eğitimde iş birliğimiz çok çok önemli. Dolayısıyla bu kapsamda yapmış olduğumuz bu çalışmalarla da inşallah Türkiye'nin Balkan'a etkisini de arttırmış olacağız. Türkiye Cumhuriyeti Devleti, sadece yurtiçinde yaşayan değil, yurt dışında yaşayan gençlerin de yanında olmaya gayret ediyor. Özellikle de Balkanlar’da yaşayan gençlerin. Balkanlar bizim için çok önemli. YTB, Balkanlar’ın dört bir yanında faaliyetler yürütüyor. Türkiye, burada okumak isteyenlere kucak açıyor. Başta Edirne’deki Trakya Üniversitesi olmak üzere sizlere Türkiye’nin dört bir yanında üniversite okuma imkanı getiriyoruz. Sadece bu sene 500’e yakın Balkanlar’dan Türkiye’ye gelecek öğrencilere burs var. 1992 senesinden bu yana 20 bine yakın Balkanlar’dan öğrencileri, Türkiye’ye okumaya getirdik. Türkiye Cumhuriyeti Devletimizin resmi bursları bunlar. Bu kapsamda Balkanlar’daki gençlerimize yönelik her türlü faaliyeti yürütüyoruz. Balkan Gençlik Okulu projelerimiz, gençlik kamplarımız var, gezi programlarımız var. 2012 yılından beri Balkanlar’a yönelik YTB olarak 483 projeyi hayata geçirdik. Hep beraber Türkiye ile balkanların ayrılmaz ilişkisine katkı sağlıyoruz. Özellikle Bulgaristan başta olmak üzere Kosova da dahil, Balkanlar’ın farklı ülkelerinde, Türkiye’ye gelmeden, orada da kardeşlerimizi burslandırıyoruz. Şu an 762 gencimize oralarda burs veriyoruz” diye konuştu.  

ŞENER ŞENTÜRK