Balkabağının faydasını duyan satın almak isteyecek

Tezgahları renklendiren sonbahar ve kış aylarının vazgeçilmezlerinden olan balkabağı, sağlığa olan olumlu etkileriyle adeta bir hazine.

Haber Giriş Tarihi: 02.01.2024 23:43
Haber Güncellenme Tarihi: 02.01.2024 23:43

Diyetisyen Pınar Çalım doğal mucizelerden olan balkabağının faydalarını anlattı. İşte balkabağının faydaları haberimizde

BALKABAĞININ FAYDALARI

Bal kabağı, A vitamininin öncü maddesi olan b- karotenden yüksek bir besindir. Göz ve cilt sağlığı açısından faydalıdır. A vitamini aynı zamanda güçlü bir antioksidandır. Bu sebeple balkabağı vücutta oksidatif stresi azaltıcı görev üstlenir. Hücre zarlarının yapısını bozarak kanserleşmeye yol açan serbest radikalleri indirgeyip bu sayede oksidatif stresin azalmasını sağlayan balkabağı, kanserden korunmanıza yardımcı olabilir. İçeriğindeki mineraller tansiyonun dengelenmesine yardımcı olur. Yüksek lif içeriğinden dolayı bağırsak sağlığı için önemlidir.

PROBİYOTİKLERİN FAYDALARI

Probiyotikler, bir hastalık veya tedavi sebebiyle bozulduğu durumlarda bağırsaklardaki bakterilerin doğal dengesini düzeltirler. Özellikle sindirimin bozulduğu durumlarda İrritabl bağırsak sendromu, ishal, kabızlık, gaz ve şişkinliğin önüne geçilmesini sağlar. Bağırsak kanserinden korur.

ERGİN SÖZER