Balıkçı Kurt: “Karatay’a katılmıyorum”

Edirneli balıkçı Beytullah Kurt, ünlü Profesör Canan Karatay’ın ‘Unlanıp kızartılmış balık kanserojen madde içeriyor’ açıklamasına katılmadığını belirterek ‘Mısır ekmeği yiyoruz, yağımızı tüm yemeklerde kullanıyoruz. Kanserojen madde ne?’ dedi.

Haber Giriş Tarihi: 14.03.2024 14:01
Haber Güncellenme Tarihi: 14.03.2024 14:01

Edirne’de 15 yıldır balıkçı esnafı olan Beytullah Kurt, fit görünümüyle dikkat çeken 80 yaşındaki ünlü Profesör Canan Karatay'ın bir programda yaptığı "Unlanıp kızartılmış balık kanserojen madde içeriyor" açıklamasına katılmadığını ifade etti. Tavada kızartılan balıkta kanserojene etki eden bir faktör olmadığını söyleyen Kurt, kullanılan mısır unundan ekmek yapıldığını, yağın ise tüm yemeklerde kullanıldığını belirtti.

“KANSEROJEN MADDE NE? ONU DA AÇIKLASAYMIŞ KEŞKE”

Karatay’ın açıklaması hakkında değerlendirmede bulunan Kurt; “15 yıldır balıkçılık yapıyorum. Balığı pişirmenin en sağlıklı şekli buğulamadır. Fırında pişirildiğinde vitamin açısından daha zengin oluyor. Ama sevgili Canan Karatay’ın ‘Unlanıp kızartılmış balığın kanserojen madde içeriyor’ açıklamasına katılmıyorum. Tavada kızartılan balığın kanserojene etki eden bir faktör yok bence. Kızartırken ki yağımızı tüm yemeklerimizde kullanıyoruz. Ondan sonra mısır ununa bulayıp kızartıyoruz. Mısır unumuz da bize ait ekmeğini yapıyoruz yiyoruz. Ne gibi bir kanserojen madde içerdiğini anlamadım açıkçası. Kanserojen madde ne? Onu da açıklasaymış keşke. Mısır ekmeği yiyoruz, yağımızı tüm yemeklerde kullanıyoruz. Tavada mısır ununa bulanıp kızartılan balığın kanserojen madde içerdiğini düşünmüyorum. Tabi fırınlanmış hali daha sağlıklı olsa da vatandaşlarımızın tercihine kalmış bir durum bu” diye konuştu.

HİLAL PEKER