Bakan Göktaş: “1 Milyar 63 Milyon TL SED Ödemesi Hesaplara Yatırıldı”

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, çocukların eğitim ve sosyal ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla ekim ayına yönelik toplam 1 milyar 63 milyon TL tutarındaki Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) ödemesinin ailelerin hesaplarına yatırıldığını duyurdu.

Haber Giriş Tarihi: 23.10.2024 12:19
Haber Güncellenme Tarihi: 23.10.2024 12:19

Bakan Göktaş, çocuklara yönelik hizmetlere özel önem verdiklerini belirterek, farklı ihtiyaçlara yönelik hizmetleri çeşitlendirmeye özen gösterdiklerini söyledi. Göktaş, SED ödemelerinin çocukların ailelerinin yanında, sosyal çevreleri içerisinde desteklenmesine katkı sağladığını ifade ederek, “Amacımız, çocuklarımızın milli değerlere sahip, özgüvenli, eğitimli ve sağlıklı bireyler olarak yetişmesidir. Bu doğrultuda tüm gayretimizle çalışıyoruz” dedi.

Bakan Göktaş, aile odaklı sosyal hizmet modellerinin önemine de vurgu yaparak, çocukların aile şefkati ve sıcaklığıyla büyümelerinin öncelikli hedefleri olduğunu dile getirdi.

SED kapsamında, çocukların yalnızca ekonomik olarak değil, psikososyal açıdan da güçlendirilmesinin hedeflendiğini belirten Bakan Göktaş, ailelerin ve çocukların sportif, kültürel, akademik ve sosyal etkinliklerle desteklenmeye devam edileceğini de ekledi.

HABER MERKEZİ