AYSEVER’DEN REKTÖR TABAKOĞLU’NA ÇAĞRI

Gazeteci, Yazar ve Program Sunucusu Enver Aysever, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’na Dr. Öğr. Üyesi Yüksel Hoş ile ilgili seslenerek; “İnsanlık suçu işleyen bir adamı hâlâ görevde tutuyor musunuz?” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 11.10.2023 18:45
Haber Güncellenme Tarihi: 11.10.2023 18:45
https://batiekspres.com/

Trakya Üniversitesi Balkan Araştırma Enstitüsü Dr. Öğr. Üyesi Bekir Yüksel Hoş, sosyal medya platformu X’teki paylaşımı nedeniyle tepki görmeye devam ediyor.

Gazeteci, Yazar ve Program Sunucusu Enver Aysever, sosyal medya platformu ‘Youtube’ üzerinden düzenlediği ‘Radikal Tahammülsüz’ programında Dr. Öğr. Üyesi Hoş’un, Hamas’ın esir aldığını iddia ettiği İsrailli kadınlarla ilgili paylaşımına tepki gösterdi.

Hamas’ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugaylarının, 7 Ekim sabahı İsrail’e ‘Aksa Tufanı’ adıyla kapsamlı saldırı başlatmasının ardından Hoş, sosyal medya uygulaması X’ten paylaşım yaptı. Hoş, Hamas’ın esir aldığını iddia ettiği bazı kadınların bulunduğu fotoğrafları paylaşırken; “Adam sanki elite model look seçmeleri yapar gibi seçip seçip esir almış. İsrail’in en taş hatunlarını esir almak nedir be kardeşim? İsrailli gençler n’apsın şimdi? Taş mı yesin?” ifadelerini kullandı. Aysever, Hoş’un X’teki paylaşımlarında sokak hayvanlarının yanı sıra kadınları da hedef gösterdiğini söylerken; Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’na seslendi.

“İNSANLIK SUÇLARI İŞLEDİĞİNİ TESPİT ETTİK”

Aysever, Hoş’un paylaşımlarında sapkın cümleler kullandığını ve hakaret ettiğini söyleyerek; “Türkiye Cumhuriyeti’nde doktor unvanıyla Trakya Üniversitesi’nde görev yapan bir adam. Adamı takip etmediğim için bilmiyordum. Bu adam, insanlara, kadınlara, öğrencilere vs. hakaret ediyor. Bu adamın kendi sayfalarında, Facebook’ta, Instagram’da, X’te büyük insanlık suçları işlediğini tespit ettik. Dün bana birçok bilgi geldi, hepsi de açık kaynak bilgisi ve bu adamın özellikle hayvanseverleri tehdit ettiği söyleniyor. Dr. Yüksel Hoş’a buradan sesleniyorum; kadınları, çocukları, hayvanları rahat bırak” ifadelerine yer verdi.

REKTÖR TABAKOĞLU’NA SESLENDİ

Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’na da seslenen Aysever; “Trakya Üniversitesi Rektörü’ne sesleniyorum; böylesine bir resmen insanlık suçu işleyen bir adamı hâlâ görevde tutuyor musunuz? Tutacak mısınız? Hayvanlardan, kadınlardan, insanlardan elini çek Yüksel Efendi. Sen utan, ar et biraz. Sen, Türkiye Cumhuriyeti’nin bir üniversitesinde hocasın. Ar et, kendine gel. Burada, kadınların fotoğrafları üzerinden, ‘Sanki elite model look seçmeleri yapar gibi seçip seçip esir almış’ deyip tacizi, tecavüzü meşrulaştırmaya çalışan, normalmiş gibi gösteren bir utanmazsın. Utan, ar et, ayıptır. Hayvanlardan çek elini. O hayvanların her biri de senden bir milyon kat daha değerlidir” dedi.

“TENEKELERİN DERS VERDİĞİ BİR MEMLEKET”

Aysever, kendisine Hoş ile ilgili gelen bilgileri de açıklayacağını söyleyerek; “Gelenleri de sonra yayınlayacağım, hepsi açık. Demediği laf kalmamış kadınlara, hayvanlara; zehir servisleri falan var. ‘Türkiye’de bundan çok var’ diyeceksiniz. Evet, bunlar çoğunluk oldu. Daha doğrusu çoğunluk değil de görünür oldu. Bu adamın akademisyen olduğu bir memlekette zaten çocuğunuzu gönderseniz ne olur, göndermeseniz ne olur? Üniversitelerin içi boş. Bunun gibi tenekelerin ders verdiği bir memleket. Bu, teneke bile değil. Teneke, hiç değilse içine bir şey koyuyorsun” sözlerine yer verdi.

“NEFRET SÖYLEMİNDE BULUNUYOR”

Konuşmasının sonunda Hoş’a bir kez daha seslenen Aysever; “Yüksel Hoş; hayvanları, kadınları, çocukları rahat bırak. Nefret dilini bırak. Sus, edebinle otur. Trakya Üniversitesi Rektörü, Türkiye’nin savcıları; adam resmen nefret söyleminde bulunuyor, insanlık suçu işliyor. Bu kadar olmaz” diye konuştu.

UĞUR AKAGÜNDÜZ