“Avukatlar, uyuşmazlıkların tarafı değildir”

Edirne Barosu Başkanı Av. Gökhan Karakoç, Edirne Barosu olarak Stajyer Avukat Büşra Teksöğüt’e yapılan fiziki saldırıyı kınadıklarını belirterek “Bireyin hak arama özgürlüğünün teminatı olan avukatlar, üstlendikleri davaların, uyuşmazlıkların tarafı değildir” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 11.01.2024 16:44
Haber Güncellenme Tarihi: 11.01.2024 16:44

Edirne Barosu Başkanı Av. Gökhan Karakoç, Edirne Barosu olarak Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde gerçekleştirilen haciz işlemi sırasında Stajyer Av. Büşra Teksöğüt’e yapılan fiziki saldırıda ayağında kırık oluşmasına sebep olunacak şiddette darp edilmesinin kabul edilemez olduğunu belirtti.

Edirne Barosu olarak, meslektaşlarına yönelik bu eylemi şiddetle kınadıklarını belirten Karakoç, yaralanan stajyer Av. Büşra Teksöğüt’ün şahsında tüm hukuk camiasına geçmiş olsun dileklerini iletti. Karakoç, bireyin hak arama özgürlüğünün teminatı olan avukatların üstlendikleri davaların, uyuşmazlıkların tarafı olmadığını vurgulayarak “Bir toplumda avukatlar olmaz ise, o toplumu oluşturan bireyler hak arama hürriyetlerini olması gereken etkinlikte kullanamamaktadır” dedi.

“SALDIRANI DA BİR AVUKAT SAVUNACAK”

Bir gün herkesin savunulma, hakkını aramak zorunda kalabileceğini belirten Karakoç; “Öncelikle bireyin hak arama özgürlüğünün teminatı olan avukatlar, üstlendikleri davaların, uyuşmazlıkların tarafı değildir. Kamusal bir yetkinin, yargı yetkisinin uzantısı olan haciz işleminin ifası sırasında bir meslektaşımızın saldırıya uğraması, ayağında kırık oluşacak şekilde darp edilmesi asla kabul edilemez. Meslektaşımızı yaralayan şahsın, savunmasını yine bir meslektaşımız yapmaktadır. Zira eğer biz yoksak, bir toplumda avukatlar olmaz ise, o toplumu oluşturan bireyler hak arama hürriyetlerini olması gereken etkinlikte kullanamamaktadır. Bu sebepledir ki; bir gün herkes savunulmak, hakkını aramak zorunda kalabilir ve avukatlar bir gün herkese gerekli olur. Edirne Barosu olarak, meslektaşımıza yönelik bu eylemi şiddetle kınıyor, yaralanan meslektaşım Stajyer Av. Büşra Teksöğüt’ün şahsında tüm hukuk camiamıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Sürecin takipçisi olan Şanlıurfa Baromuzla meslektaşa yönelik şiddet hususunda omuz omuza bir dayanışma içinde olduğumuzu da kamuoyuyla paylaşırım” diye konuştu.

MERT ERİŞKİN