Av. Demirel Cübbesini Giydi

Edirne’de stajyer avukatlığını tamamlayarak mesleğe ilk adımını atan Şenay Ayşe Demirel, Edirne Barosu’nda düzenlenen törende cübbesini giydi ve ruhsatını aldı.

Haber Giriş Tarihi: 25.10.2024 21:55
Haber Güncellenme Tarihi: 25.10.2024 21:55

Edirne’de Stajyer Avukat Şenay Ayşe Demirel’in cübbe giyme töreni Edirne Barosu Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi. Törene; Edirne Baro Başkanı Av. Gökhan Karakoç, baro yönetim kurulu üyeleri, avukatlar ve Senay Ayşe Demirel’in ailesi katıldı.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve tüm şehitler anısına 1 dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende, Baro başkanı Av. Gökhan Karakoç konuşma yaptı.

“TUSAŞ TESİSLERİNDE GERÇEKLEŞTİRİLEN SALDIRIYI LANETLİYORUM”

Ankara’da gerçekleştirilen Türk Havacılık ve Uzay Sanayi (TUSAŞ) saldırısını lanetlediklerini belirten Karakoç, “Sözlerime geçtiğimiz günlerde TUSAŞ tesislerinde gerçekleştirilen saldırıyı lanetleyerek başlamak istiyorum. Terör saldırısında şehit düşen yurttaşlarımıza rahmet, yaralı kurtulan yurttaşlarımıza acil şifalar diliyorum. Bir kez daha bilinsin ve duyulsun ki, bin yıllık Türk yurdu olan bu topraklar hiçbir terör örgütü tarafından esir edilemedi, edilemeyecek” dedi.

“YURTTAŞLARIN HAK ARAMA HÜRRİYETİNİN SİGORTASIYIZ”

Karakoç, “Bu mesleği diğer mesleklerden ayıran en temel fark, biz yurttaşların hak arama hürriyetinin etkinliğinin en önemli sigortasıyız. Eğer bağımsız savunmayı temsil eden avukatlar yoksa hak arama hürriyeti eksik kalıyor maalesef” ifadelerine yer verdi.

“BAROMUZUN ÇOĞUNLUĞUNU KADINLAR OLUŞTURUYOR”

Edirne Barosu’nda kadın çoğunluğuna dikkat çeken Karakoç, “Edirne Baromuz ’un nüfusunun çoğunluğunu kadın meslektaşlarımız oluşturuyor. Kadın meslektaşlarımız, erkek meslektaşlarımızdan sayıca daha kalabalık olmuşlar. Osmanlı’nın bir asır başkentliğini yapmış, serhat bekçisi ve batıya açılan kapı Edirne’ye de bu yakışır diye düşünüyorum. Burada en önemli teşekkür, Demirel ailesine. Böyle kıymetli bir evladı iyi bir hukukçu olarak yetiştirip evvela kendisine, sonra topluma, Edirne Barosu’na ve memleketine hayırlı bir evlat yetiştirmek nereden baksanız büyük bir iş. En büyük teşekkür onlara” diye konuştu.

CÜBBESİNİ GİYDİ

Konuşmasının ardından Karakoç, Demirel’e cübbesini giydirerek meslek ruhsatını takdim etti. Ruhsat takdiminden sonra kürsüye çıkan Senay Ayşe Demirel, konuşma yaptı.

“CEPSİZ VE DÜĞMESİZ CÜBBEYİ ANLAMINA YARAŞIR ŞEKİLDE TAŞIMAK İÇİN YEMİN EDİYORUZ”

Demirel, “Biz avukatlar henüz mesleğe başlarken bu cepsiz ve düğmesiz cübbeyi anlamına yaraşır şekilde ve onurla taşımak için yemin ediyoruz. Hukuk mücadelesinde ne kadar etkin bir rol oynadığımızın ve gücümüzün farkındayız. Ben de hukukun üstünlüğünün tesisi için azim ve kararlılıkla çalışırken yargı bağımsızlığını, insan haklarını ve savunmanın kutsallığını dile getirip, hukuku korumak ve mücadele etmek için elimden gelenin fazlasını yapacağıma söz veriyorum. Son olarak burada bulunmama ve iyi bir eğitim almama, yargının bir parçası olmama ve bir Türk kadını olarak hakkettiğim şekilde yaşamamı sağlayan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e huzurlarınızda teşekkürlerimi sunuyorum. Sözlerim, Atamın şu sözleriyle bitirmek istiyorum; ‘Her şey kanun yapmaktan ibaret değildir. Aksine her şey o kanunları uygulamak ve uygulattırmaktan ibarettir. Uygulayan, yerine getiren daima karar verenden daha kuvvetlidir” sözlerine yer verdi.

Demirel’den sonra konuşma gerçekleştiren Av. Mertcan Yassıtepe de cübbesini giyen Senay Ayşe Demirel’i tebrik ederek başarı diledi.

Tören fotoğraf çekimleriyle sona erdi.

MERT ERİŞKİN