Ateş: “ABD Askerlerine Çuval Geçiren Gençler Serbest Bırakılsın”

Vatan Partisi Edirne İl Başkanı Gürol Bora Ateş, 2 Eylül 2024 tarihinde İzmir Limanı'nda Amerikan Donanmasına bağlı USS Wasp Amfibi Hücum Gemisinden inen ABD askerlerine çuval geçiren 10 Vatan Partili gencin tutuklanmasını sert bir şekilde eleştirdi. Ateş, tutuklamaların derhal son bulmasını talep etti.

Haber Giriş Tarihi: 04.09.2024 11:13
Haber Güncellenme Tarihi: 04.09.2024 11:13

Ateş konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, “ABD askerinin başına çuval geçirilmesinin ardından Beyaz Saray, Pentagon ve ABD Donanması Kriminal Soruşturma Servisi tarafından yapılan açıklamalarda, İzmir polisi ve ABD Donanması ile iş birliği yapılmasının memnuniyetle karşılandığı ifade edilmiştir. Bu açıklamalar, Türkiye adına utanç vericidir.” dedi.

Ateş, Türkiye’nin bir sömürge ülkesi olmadığını vurgulayarak, “Türk Emniyeti ve Türk Yargısı, ABD Savunma Bakanlığı ve Pentagon ile iş birliği yapamaz. Bu karar, AK Parti Hükümeti’nin ABD’ye hesap verme gerekliliğinden kaynaklanmaktadır. Kimse Türkiye’nin vatansever gençlerini ABD ile iş birliği yaparak parmaklıklar arkasına atamaz.” şeklinde konuştu.

Vatan Partisi Öncü Gençlik ve Türkiye Gençlik Birliği'nin, ABD ve İsrail'in "sözde Kürdistan" planlarına karşı durduğunu belirten Ateş, “Bu gençlerimiz, 7 ateşten geçmiş Vatan Partisi'nin gençleridir. Türk yargısı bu kararı değiştirmeli ve değiştirmek zorundadır. Gençlerimiz, ABD tehditlerine karşı dimdik durarak, Türk milletinin onurunu savunmuşlardır.” dedi.

Ateş, Vatan Partisi’nin ve Türk gençliğinin AK Parti iktidarından daha güçlü olduğunu belirterek, “ABD’nin Türkiye üzerindeki etkisi geride kalmıştır. Artık ABD’nin Türkiye’de iktidar belirlediği dönemler sona ermiştir. Türkiye’nin önündeki süreci belirleyen gençlerimizin bu eylemi, milletimizi birleştirmiştir.” diye ekledi.

Son olarak, Ateş, tüm vatandaşları ve gençleri dayanışmaya ve hapisteki gençlere destek olmaya çağırarak, “Gençlerimizi duvarların arasından çıkaracağız ve ABD donanmalarının bir daha Türkiye’ye asker çıkaramayacağını göstereceğiz.” ifadelerini kullandı.

HABER MERKEZİ