ATATÜRK’ÜN SEVDİĞİ YEMEKLERİ İKRAM ETTİLER

Atatürkçü Düşünce Derneği Edirne Şubesi, ebediyete intikalinin 85’inci yıldönümü dolayısıyla dernek binasında Atatürk’ün sevdiği yemekleri yaparak konuklara ikram ettiler.

Haber Giriş Tarihi: 11.11.2023 16:38
Haber Güncellenme Tarihi: 11.11.2023 16:38
https://batiekspres.com/

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Edirne Şubesi, Atatürk’ün ebediyete intikalinin 85’inci yıldönümünde, dernek binasında Atatürk’ün sevdiği yemekleri yaptılar ve konuklara ikram ettiler.

Kuru fasulye, pilav, üzüm hoşafı ve turşudan oluşan menünün ikram edilmesinden sonra konuşan ADD Edirne Şube Başkanı Celil Özcan; “Ülkemizin kurtarıcısı, Türkiye Cumhuriyeti Devletimizin kurucusu değişmez önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ü Yitirişimizin 85. yılında minnetle, şükranla, özlemle, saygıyla anıyoruz. Tarihin en büyük onur ve gururla 100’üncü yaşını kutladığımız, devrimlerinden biri olan Türk Devrimi'nin ürünü, Laik Türkiye Cumhuriyeti'ni, huzur ve refah içinde yaşatmak, şeyhler, dervişler, müritler, mensuplar memleketi olmamasını sağlamak, Türk İstikbalinin Evladı olarak vazgeçilmez görevimizdir. Son dönemlerde hemen bütün devlet yöneticileri işlerine geldiğinde ‘izinde’ olduklarını söylediler, övgüler düzdüler, gün geldi özdeyişlerini, gün geldi devasa posterlerini kullandılar, ama hiçbiri antiemperyalist, tam bağımsızlıkçı, inançlı Atatürkçüler, cesur ve başarıları gözlerinin önünde duran kararlı devrimciler ol(a)madılar Atatürkçü Düşünce Sistemi'nin Karma Üretim Ekonomisini terk ettiler. Atatürk, mücadelesiyle, ideolojisiyle ve eserleriyle sadece Türk Ulusu için değil, dünya ve özellikle bölgemiz için de değeri her geçen gün daha iyi anlaşılması ve örnek alınması gereken çok büyük bir önderdir. İdeolojisi Kemalizm (Atatürkçülük, Atatürkçü Düşünce Sistemi), çağını aşmış, gelecekte de geçerli olduğunu kanıtlamıştır. Milyonlarca yurttaşımızın son olarak 29 Ekim 2023'de gece yarısına kadar her fırsatta akın akın Anıtkabir'e koşmaları boşuna değildir. İç ve dış olumsuz güçlerin; aydınlanma devrimlerinden, laik cumhuriyetten, ulusal birlikten, özgüvenden yoksun bırakmak için 100 yıldır çabaladıkları Türk Ulusu, hiç kuşkusuz Atatürk'ün akıl ve bilim yolunda aydınlık geleceğine yürüyecektir. Atatürkçü Düşünce Derneği olarak, tarihin en büyük devrimcisi Büyük Önder Atatürk'ü aramızdan bedenen ayrılışının 85. yılında saygı ve özlemle anıyoruz, en yüksek sesimizle haykırıyoruz. Yeniden Kemalist devlet, yeniden laik cumhuriyet" ifadelerini kullandı.

ŞENER ŞENTÜRK