Aslan; “Yağışlar Can Suyu Ama Destekler Devam Etmeli”

CHP Havsa İl Genel Meclisi Üyesi Tunay Aslan, bölgede son dönemdeki yağmur yağışlarının çiftçilere can suyu olduğunu belirtti. Aslan, yağışların olumlu etkisine rağmen tarımsal destek ve önlemlerin devam etmesi gerektiğini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 02.09.2024 15:01
Haber Güncellenme Tarihi: 02.09.2024 15:01

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Havsa İl Genel Meclis Üyesi Tunay Aslan, bölgede son günlerde gerçekleşen yağışların çiftçiler için büyük bir nimet olduğunu belirtti.

Aslan, ‘www.batiekspres.com’ haber sitesine yaptığı açıklamada, yağışların tarımsal üretime olumlu etkileri üzerinde durarak çiftçilerin bu durumdan memnuniyet duyduğunu ifade etti.

Aslan, açıklamasında; “Son günlerde yaşanan yağışlar, kuraklık tehlikesiyle karşı karşıya olan çiftçilerimize adeta can suyu oldu. Ürünlerin verimliliği açısından oldukça kritik bir dönemde gelen yağışlar, üretim süreçlerini olumlu yönde etkiledi. Çiftçilerimizin yüzü gülüyor” dedi.

"DESTEK VE ÖNLEMLER DEVAM ETMELİ"

Aslan, yağışların olumlu etkisine rağmen tarım sektörünün sürdürülebilirliği için destek ve önlemlerin devam etmesi gerektiğini vurgulayarak; “Çiftçilerimizin sadece doğa koşullarına bel bağlamaması, devletimizin de tarımsal destekleri artırması gerekiyor. Tarımsal girdilerin maliyetlerinin düşürülmesi, çiftçilerimizin rekabet gücünü artıracak ve üretimin devamlılığını sağlayacaktır” şeklinde konuştu.

ERGİN SÖZER