Aslan: “İsmail Aslan'ın İsmi Edirne’de Yaşatılacak”

CHP Havsa İl Genel Meclis Üyesi Tunay Aslan, 30 Haziran 2021 tarihinde trafik kazasında hayatını kaybeden Edirne Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Sorumlu Müdürü ve Ziraat Mühendisi İsmail Aslan'ın isminin Edirne Cumhuriyet Mahallesi'ndeki bir sokağa verilerek ölümsüzleştirileceğini açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 10.09.2024 10:32
Haber Güncellenme Tarihi: 10.09.2024 10:32

www.batiekspres.com haber sitesine konuşan Tunay Aslan, “Kardeşim İsmail, bizlere erken veda etti. Henüz 48 yaşındaydı, bir kız babasıydı ve çok bilgili biriydi. Herkesin yardımına koşan, 253 köyü tek tek gezip her üyesiyle ilgilenen, kimseyi ayırt etmeyen biriydi. Edirne geçmiş dönem Belediye Başkanı ve meclis üyelerinin desteğiyle ismi meclisten geçti. Yeni başkanımız Filiz Gencan döneminde de Edirne Cumhuriyet Mahallesi'nde İsmail Aslan Sokak olarak ölümsüzleşecek.” ifadelerini kullandı.

Tunay Aslan, kardeşi İsmail Aslan'ın herkes tarafından tanınıp sevilen ve değer verilen bir kişi olduğunu vurgulayarak, “Her zaman kendisiyle gurur duydum, aramızda olmasa da halen gurur duyuyorum. Sevenleriyle anılmak çok güzel.” dedi.

Aslan, açıklamasının devamında trafikte güvenlik önlemlerinin önemine dikkat çekerek, “İki römork ile ve reflektörsüz yola çıkmayın, özellikle gece yollar boş diye asla yola çıkmayın. Biz ailecek yandık, başkaları da bizim gibi yanmasın. İki römork ve reflektörsüz araçlar gece ölüm saçıyor. Buradan tüm çiftçilerimize sesleniyorum: Reflektör hayat kurtarır.” diyerek çiftçilere uyarılarda bulundu.

ERGİN SÖZER