Aslan “Havsa Çiftçisi Zor Durumda”

CHP Havsa İl Genel Meclisi Üyesi Tunay Aslan bölgedeki çiftçilerin yaşadığı sorunlarla ilgili açıklama yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 06.07.2024 10:18
Haber Güncellenme Tarihi: 06.07.2024 10:18

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Havsa İl Genel Meclisi Üyesi Tunay Aslan, bölgedeki çiftçilerin yaşadığı sıkıntılara dikkat çekti. Aslan, özellikle Toprak Mahsulleri Ofisi konusunda yaşanan problemler nedeniyle çiftçilerin büyük zarar gördüğünü belirtti.

Aslan www.batiekspres.com haber sitesine yaptığı açıklamada, “Toprak mahsulleri, Havsa çiftçisini üzüyor ve küstürüyor. Üretimde zarar çekmiş bir toplum olan biz çiftçiler, buğdaylarımızı düşük rakamlara verirken bir de alımlarda sıkıntı yaşıyoruz. Tonaj kotası konuluyor. Buradan yetkililere sesleniyorum derhal bu işe bir çözüm bulunmalı” dedi.

Çiftçilerin buğdayda yaşadığı sorunlara değinen Aslan, buğday fiyatlarının üreticiyi üzdüğünü ifade etti. Ayrıca, ayçiçek ve diğer ürünlerde de benzer durumların yaşanıp yaşanmayacağı konusunda endişelerini dile getirdi.

Aslan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Buğdayda rakamlar üreticisini üzdü. Ayçiçek ve diğer ürünlerde durum aynı mı olacak? Çiftçilerin alın teri ve emeği boşa gitmemeli. Yetkililerden acil çözüm bekliyoruz”

Bölgedeki çiftçiler, düşük fiyatlar ve tonaj kotası gibi sorunlarla mücadele ederken, yetkililerin bu konulara duyarlı olup gerekli adımları atmaları gerektiğini vurgulayan Aslan, çiftçilerin sesine kulak verilmesini istedi.

ERGİN SÖZER