Aslan’dan Trakya Birlik’e Revize Çağrısı

CHP Havsa İl Genel Meclisi Üyesi Tunay Aslan, yüzde 44 hamyağ oranlı ayçiçeği için ön alım fiyatını ton başına 20 bin TL olarak açıklayan Trakya Birlik’e çağrı yaparak; “Trakya Birlik ayçiçeği yağ oranını 44 değil, yüzde 40 olarak açıklamalı ve ton başına fiyatı da 25 bin TL olarak revize etmeli” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 24.08.2024 11:40
Haber Güncellenme Tarihi: 24.08.2024 11:40

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Havsa İl Genel Meclis Üyesi Tunay Aslan, Trakya Birlik tarafından ton başına 20 bin TL açıklanan yüzde 44 ham yağ oranlı ayçiçeği ön alım fiyatı hakkında açıklama yaptı. Üreticilerin zor durumda olduğunu belirten Aslan, Trakya Birlik’in açıklanan oran ve fiyatı gözden geçirmesi gerektiğini ifade etti.

“ÜRETİCİLER KURAKLIK NEDENİYLE VERİM DÜŞÜKLÜĞÜ YAŞIYOR”

Çiftçilerin kuraklıktan olumsuz etkilendiğini savunan Aslan; "Kuraklık nedeniyle verim düşüklüğü yaşayan üreticiler, aynı zamanda artan girdi maliyetleriyle de mücadele ediyor. Bu zorlu koşullarda, açıklanan 20 bin TL’lik fiyat, üreticinin emeğinin karşılığını vermekten çok uzak. Trakya Birlik’in bu gerçekleri göz önünde bulundurarak ayçiçeği yağ oranını 44 değil, yüzde 40 olarak açıklamalı ve ton başına fiyatı da 25 bin TL olarak revize etmesi, üreticilerin ayakta kalması için hayati önem taşıyor" şeklinde konuştu.

MERT ERİŞKİN