Aslan’dan Çeltik Üreticilerine Destek Çağrısı

CHP Havsa İl Genel Meclisi Üyesi Tunay Aslan, çeltik üreticilerinin yaşadığı zorlukları dile getirerek önemli açıklamalarda bulundu. Aslan, son yıllarda çeltik üreticilerinin karşı karşıya olduğu zorlukları vurguladı.

Haber Giriş Tarihi: 29.07.2024 17:30
Haber Güncellenme Tarihi: 29.07.2024 17:30

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Havsa İl Genel Meclisi Üyesi Tunay Aslan www.batiekspres.com haber sitesine yaptığı açıklamada, “Elektrik fiyatlarındaki artış yüzde 90’a yaklaştı. Mazot fiyatları ise yüzde 130 civarı bir artış gösterdi. Bu ekonomik zorluklar, çeltik üreticilerimizi derinden etkiliyor. Ayrıca, Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en fazla pirinç ithalatı yapıldığı bir dönemdeyiz. Bu durum, yerli üreticilerimizi rekabet edemez hale getiriyor” dedi.

Bir diğer sorun olarak, ot ilaçlarının fiyatlarının yanı sıra otların dirençliliğinin de arttığını belirten Aslan, “Bu yıl yaşanan kuraklık, işleri daha da zorlaştırıyor. Çeltik üreticileri büyük bir sıkıntı içerisinde. Buna rağmen, devlet destekleri hala 10 kuruş seviyesinde kalmış durumda” şeklinde konuştu.

Aslan, çeltik üreticilerine daha fazla destek verilmesi gerektiğinin altını çizerek, bu sorunların çözümü için acil adımlar atılması çağrısında bulundu.

ERGİN SÖZER