Aslan; “Buğday En Az 17.50 TL Olmalı”

CHP Havsa İl Genel Meclis Üyesi Tunay Aslan, buğday fiyatının en az 17,50 TL olması gerektiğini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 20.05.2024 16:05
Haber Güncellenme Tarihi: 20.05.2024 16:05

www.batiekspres.com haber sitesine konuşan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Havsa İl Genel Meclisi üyesi, Köylere Yönelik Hizmetler ve ORKÖY Başkanı aynı zamanda Tarım Komisyon Başkan Yardımcısı Tunay Aslan, buğday fiyatıyla ilgili yaptığı açıklamada şunları dile getirdi:

“Çiftçilerimiz bu sene buğdaylarımız için kökboğaz ve pas ilaçları ile organik gübreler kullandı. Son zamanlarda yaşanan yağışlarında güzel olması çiftçilerimizi sevindirdi. Geçtiğimiz yıl orak sezonunda mazot fiyatı 20 TL iken, buğday TMO'da 8 TL idi. Bu yıl, mazot fiyatı 41,20 TL'ye yükseldi. Mazot iki katına çıktı. Çiftçilerimizin bu artan akaryakıt fiyatları ve maliyetlerden en az şekilde etkilenmesi için buğday fiyatının en az 17,50 TL olması gerekiyor.

Bu yıl üretim maliyetleri, sadece mazot fiyatları değil, diğer girdilerde de ciddi artışlar yaşandı. Çiftçilerimiz bu durumdan olumsuz etkilenmemek adına devletin destekleyici politikalar uygulamasını bekliyor. Eğer buğday fiyatları gerektiği gibi artırılmazsa, çiftçilerimizin emeklerinin karşılığını alması mümkün olmayacak ve bu da tarımsal üretimin sürdürülebilirliğini tehlikeye atacaktır.

Tarım sektörü, ülkemiz ekonomisi için büyük bir öneme sahiptir. Bu nedenle çiftçilerimizin maliyet artışları karşısında zarar etmemesi için adımlar atılması gerekmektedir. Buğday fiyatının 17,50 TL olması, çiftçilerimize bir nebze olsun rahatlama sağlayacaktır.”

ERGİN SÖZER