Aşırı Sıcak Ulus Pazarını Vurdu

Edirne’de son zamanlarda mevsim normallerinin üzerinde görülen sıcaklar Ulus Pazarı’nı vurdu. Sıcaklar dolayısıyla pazarda alışılagelmiş kalabalıklar olmadı.

Haber Giriş Tarihi: 12.07.2024 16:38
Haber Güncellenme Tarihi: 12.07.2024 16:38

Edirne’de son günlerde mevsim normallerinin üzerinde sıcaklıklar görülüyor. Yaşanan sıcaklıklar hem yerli müşteri hem de Bulgar ve Yunan müşteri potansiyeli bakımından Ulus Pazarı’nı da fazlasıyla etkiledi.

Cuma günleri kurulan Ulus Pazarı, alışılagelmiş kalabalıklardan hayli uzak bir görüntü sergiledi. Hem yerli hem de yabancı müşterilerin bu sıcaklarda evlerinden çıkıp alışveriş yapmak istemediklerini belirten Ulus Pazarı Esnaf Kooperatifi Başkanı Yüksel Barış Atkoşan; “Bugün mevsim normallerinin belki çok üzerinde, inanılmaz bir sıcak hava var. Dolayısıyla hem yabancı hem de yerli müşterilerimiz bu kadar sıcakta evlerinden çıkıp alışveriş yapmak istemiyorlar. Muhtemelen akşam saat 17.00’de hava biraz olsun serinleyince, özellikle yerli müşterilerimiz, Edirneli halkımız pazara iniyor. Tabi bu çok yeterli değil fakat bu noktada yapacak bir şey de yok. Yazın güzel tarafı olduğu gibi, sıkıntılı tarafı da bunlar. Aşırı sıcak havadan dolayı Bulgar müşterilerimizde de yerli müşterilerimizde de ciddi bir düşüş söz konusu. Gerçekten nefes almakta dahi zorlandığımız sıcak bir hava var” dedi.

ŞENER ŞENTÜRK