“Ara eleman eğitime tabi tutulmalı”

CHP Belediye Başkan Adayı Filiz Gencan Akın, ETSO’yu ziyaret etti. ETSO bünyesinde kısa bir süre önce kurulan Gastro Akademi hakkında bilgi alan Akın, “Ara elemanların eğitime tabi tutulması gerekiyor” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 27.02.2024 15:44
Haber Güncellenme Tarihi: 27.02.2024 15:44

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Belediye Başkan Adayı Av. Filiz Gencan Akın, Belediye Meclis Üyesi Adayları ile Edirne Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Yönetim Kurulu Başkanı Sezai Irmak, yönetimi ve personelleri ile bir araya geldi.

Akın, gerçekleştirilen ziyarette ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Sezai Irmak’tan geçtiğimiz günlerde eğitime başlayan Gastro Akademi hakkında bilgi aldı. Edirne’de hizmet sektörü için önemli proje olduğunu vurgulayan Akın, şirket sahiplerinin sertifika talep etmesi gerektiğini vurguladı. ETSO ile iş birliklerinin süreceğini belirten Akın, “Bu dönemde de bundan önceki dönemde de yerel yönetimlerle ilişkileriniz nasıl olduysa, yine çok güzel iş birliklerimiz olacak” dedi.

“ARA ELAMAN YETİŞTİRMEK İÇİN GÜZEL BİR POJE”

Gastro Akademi hakkında bilgi veren ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Sezai Irmak, “Bizim Gastro Akademi diye bir projemiz var. Lokantacılık sektörüne ara eleman yetiştirmek üzere çok kıymetli bir proje. Bomba gibi de bir ekibimiz var. Büyük çoğunluğu da iyi bir şef olma yolunda. Kursiyerlerin yüzde doksanını da iş garantili aldık. Garson için de ilan açtık ama henüz gelen yok. Garsonların hepsi mükemmel olduğunu düşünüyor. Ama bir çorbacıya gidin. Adam servis yaparken parmağı çorbanın içinde. Burada işletme sahiplerine de önemli görevler düşüyor. Birçok işletme eksikliğinin farkında değil. Bir şeyi yapmak için önce ihtiyaç hissetmek lazım” diye konuştu.

“ARA ELEMANLAR EĞİTİME TABİ TUTULMALI”

Hizmet sektörünün eksikliklerine değinen Akın, “Hizmet sektöründe olan eksiklikler bizim gibi bir turizm şehrinde. Hem mekân sahiplerini çok etkiliyor hem de gelen turistler üzerinde kötü bir imaj bırakıyor. O yüzden asıl yapılması gereken şey ara elemanların eğitime tabi tutulması. Eğer işletme sahipleri de bu konuda bir öncülük ederlerse ve bir sertifika talep ederlerse bütün sistemi değiştirir” ifadelerine yer verdi.

“ÇOK GÜZEL İŞ BİRLİKLERİMİZ OLACAK”

İş birliklerinin devam edeceğini vurgulayan Akın şöyle konuştu: “Her zaman bu dönemde de bundan önceki dönemde de yerel yönetimlerle ilişkileriniz nasıl olduysa, yine çok güzel iş birliklerimiz olacak. Burada meclis üyelerimiz de bu konuda bizlere katkı sağlayacaklar. Hep birlikte şehrimiz için en güzeli olalım.”

“İLİŞKİLERİ DAHA YUKARI TAŞIYACAĞIMIZI DÜŞÜNÜYORUZ”

Ziyaretten memnuniyetini dile getiren ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Sezai Irmak, “İnşallah. Biz Recep Başkan'la kurduğumuz iyi ilişkileri daha yukarı taşıyacağımızı düşünüyoruz. Biz Ticaret ve Sanayi Odası olarak bütün kurum, kuruluşlarla üst düzey iletişim içindeyiz. Valilik, belediye, üniversite, rektörlük, tüm kurum müdürleri, sivil toplum örgütleri, hepsine eşit mesafedeyiz. İyi ilişkiler kurmak istiyoruz” şeklinde konuştu.

MERT ERİŞKİN