"ANAYASA DEĞİL HAYAT PAHALILIĞI GÜNDEM"

CHP önceki dönem Edirne Milletvekili Doç. Dr. Okan Gaytancıoğlu bugün açıklanan enflasyonu değerlendirdi.

Haber Giriş Tarihi: 03.10.2023 10:54
Haber Güncellenme Tarihi: 03.10.2023 10:54
https://batiekspres.com/

Halkın yaşadığı enflasyonun açıklanan rakamlardan çok daha yüksek olduğu belirten Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) önceki dönem Edirne Milletvekili Doç. Dr. Okan Gaytancıoğlu www.batiekspres.com haber sitesine yaptığı açıklamada şunları dile getirdi:

“Bugün enflasyon verileri açıklandı. Enflasyonla mücadele, Türkiye'nin gündeminde önemli bir yer tutuyor. Ancak bu konuda yaşanan gelişmeler endişe verici.

ENAG'a göre, yıllık enflasyon yüzde 130 olarak açıklandı. TÜİK'e göre ise yıllık enflasyon yüzde 61.5 olarak belirlendi. Ancak halkın yaşadığı enflasyonun bu rakamlardan daha yüksek olduğu bir gerçek.

Enflasyonun bu kadar yükselmesine rağmen, en düşük emekli maaşı hala 7 bin 500 TL seviyesinde bulunuyor. Bu durum maalesef çok üzücü.

2022'de ‘düşecek’ denildi, ancak düşmedi. 2023'te aynı umutlarla bekleniyordu, ancak yine düşmedi. Şimdi 2023 sona eriyor ve 2024 için ‘düşecek’ deniyor.

Faiz indiriliyor, ama enflasyon düşmüyor. Faiz artırılıyor, yine düşmüyor. Her geçen ay enflasyon daha da yükseliyor. Bu ekonomik belirsizlikler, halkın yaşam koşullarını zorlaştırıyor ve ekonomik güvencesizliği artırıyor.”

ERGİN SÖZER