ALTUN’DAN ‘BAKIŞ AÇISI’ KİTABI

Edirne Barosu avukatlarından Fatih Altun’un ‘Bakış Açısı’ adlı ilk kitabı yayımlandı.

Haber Giriş Tarihi: 19.09.2023 16:33
Haber Güncellenme Tarihi: 19.09.2023 16:33
https://batiekspres.com/

Edirne Barosu avukatlarından Fatih Altun’un ‘Bakış Açısı’ adlı ilk kitabı Galeati Yayıncılık’tan yayımlandı. Edirne’de Hudut Gazetesi’nde yazdığı köşe yazılarının yanı sıra okuyucu kimliği ile de tanınan Altun, yazarlık serüvenini ‘Bakış Açısı’ kitabı ile taçlandırdı.

Altun, 16 Nisan 2019 - 16 Mayıs 2023 tarihleri arasında Hudut Gazetesi’nde yayımlanan 182 köşe yazısının 87’sinden derlediği ‘Bakış Açısı’ adlı kitabında Türkiye gündemini oluşturan politik gelişmelerden doğa ve çevre konularına, Atatürk ve Cumhuriyete bakış açısından hukuk, kültür ve doğal afetlere kadar pek çok konuya yer verdi.

4 YILLIK YAZMA SERÜVENİNİ ANLATTI

İnternet üzerinden satışa çıkan kitabıyla ilgili Batı Ekspres’e konuşan Altun, kitabında kalıcı bilgilerin olduğu 87 köşe yazısına yer verdiğini belirterek; “4 yıllık yazma serüvenimde her yazıdaki güncel konuyu bir şekilde, o konuyla ilgili kalıcı bilgilere bağlamaya çalıştım. Yazarken konuyla ilgili önceden okuduğum kitap, makale veya haberlerdeki bilgileri veya kendi başımdan geçmiş bazı olayları, bazen şiirlerden dizeleri ya da türkü sözlerini de kullandım. Bazen de o konuyla ilgili internetten hatta 30 yıldır kütüphanemde bulunan ansiklopedilerden araştırdım. İnternet araştırmalarında mümkün olduğu kadar bilimsel makalelerden yararlandım. Bunun sonucunda da yazabilmek için okuyup araştırırken ben de çok şey öğrendim ve öğrendiklerimi yazılara aktarmaya çalıştım. Hatta bazen de yıllardır doğru sandıklarımın doğru olmadığı gerçeğiyle karşılaştım” ifadelerini kullandı.

“87 YAZIMI KONULARA GRUPLADIM”

Altun, yazılarının yayımlandığı tarihlerde bazı okuyucularından olumlu geri dönüşler aldığını söyleyerek; “Bazı okuyucular beğendikleri yazılar için bana, ‘Bu yazılar içinde geçen bilgilerin kaybolmaması için bir derleme kitap oluşturmalısın’ dediler. Böylece bir orta yol bulup, 182 yazıdan 87 tanesini seçtim ve onları da konu grupları içerisinde bir araya getirdim” dedi.

“EKLEME YA DA ÇIKARMA YAPMADIM”

Kitabının oluşturulma sürecinde yazılarında herhangi bir ekleme ya da çıkarma yapmadığını belirten Altun; “Bir diğer konu ise sonuçta her yazı kendi başına bir bütünlük oluşturuyor. Bu sebeple, aynı ya da benzer konularla ilgili olarak değişik zamanlarda yazdığım bir kaç yazıda, az da olsa özellikle alıntı sözler ve özdeyişleri ikinci kez kullanmışlığım var. Yazıların bütünlüğü adına bunlara da müdahale etmedim” sözlerine yer verdi.

NEDEN BAKIŞ AÇISI?

Altun, herkesin hayatı ve olayları kendi aklı ile yorumladığına dikkat çekerek; “Somut bir gerçek bile çok değişik şekillerde yorumlanabilmektedir. Çünkü herkes hayata, olaylara, geçmişe ve geleceğe kendi bulunduğu açıdan bakıyor ve ona göre bir düşünceye sahip oluyor. Ben de kendi penceremden, kendi bakış açımdan gördüklerimi yazılarımda paylaşıyordum. Onun için de bu köşenin adını ‘Bakış Açısı’ olarak belirlemiştim. Buradan okurlara ulaşan fikirler, benim bakış açımdan benim doğrularımı yansıtmaktaydı. Dolayısıyla düşüncelerime katılanlar da olmuştur, katılmayanlar da. Önemli olan, okuyucunun zihninde yeni düşünce kıvılcımları oluşturmaktı. Bu kitaba aldığım yazılar için de aynı şeyleri düşünüyorum ve bu sebeple de kitabın adı da ’Bakış Açısı’ olsun istedim. Herkesin kendi penceresinden, kendi bakış açısıyla gördüklerine küçük de olsa bir katkı sunmasını dilerim” dedi.

ALTUN’DAN DESTEKLEYENLERE TEŞEKKÜR

Hudut Gazetesi’nde köşe yazısı yazması için fikir veren ve destek olanlara da teşekkür eden Altun; “Bu derlemede yer alan köşe yazılarını yazma fikrini ortaya atan sevgili dostum Orkun Akman ve Hudut Gazetesi’nde yazmama olanak sağlayan gazetenin sahibi Gönül Uyanıktır ile genel yayın müdürü Bülent Ayan’a ve tüm gazete çalışanlarına teşekkür ediyorum. Yine, başta yazılarımı okuduktan sonra her türlü iletişim şekliyle geri bildirimlerde bulunan okurlar olmak üzere, tüm okurlarıma teşekkürlerimi sunuyorum. Bu derlemenin ortaya çıkması için beni cesaretlendiren herkese de ayrıca teşekkür ediyorum. Her haftaki ‘sancılı’ yazım sürecinde, bana serbestçe yazma olanağı sağlayan ve beni her zaman destekleyen sevgili eşim Özlen ve evde bulunduğu uzunca sürede bana her türlü yakın desteğini esirgemeyen kızım Gülin’e teşekkürlerimi sunuyorum. Ayrı şehirde olmasına karşın, düzenli olarak her hafta yazdığım yazının son kontrolünü yapan, gerektiğinde düzeltmeler öneren kızım Aylin’e çok teşekkürler ediyorum” ifadelerine yer verdi.

“BİRLİKTE OKUDUK, AYNI RANZADA KALDIK”

Galeati Yayıncılık sahibi Murat Tulga’ya da teşekkür eden Altun; “Önemli bir teşekkürü ise 2000 yılında Harp Akademilerini birlikte okumakla başlayan dostluğumuzu; aynı gün girip, aynı gün çıktığımız askeri hapishanede, aynı koğuş ve hatta bir dönem aynı ranzada pekiştirdiğimiz V. Murat Tulga hak etmektedir. Emeklik hayatında, bu kitabın basıldığı Galeati Yayınevini kurup yayıncılık yapan Tulga, bu derleme için beni en çok o cesaretlendiren kişiydi. Bu vesileyle kitabın kontrolü ve basımında emeği geçen herkese de teşekkür ederim” diye konuştu.

EDİRNE KİTAP FUARI’NDA YER ALACAK

Altun, ‘Bakış Açısı’ adlı kitabının Edirneli okurlarla da buluşacağını açıklarken; “Umarım bir aksilik olmazsa da Edirne Kitap Fuarı’nda Edirneli yazarlar bölümünde yer alacağım” sözlerine yer verdi.

FATİH ALTUN KİMDİR?

Fatih Altun, 1965 yılında Artvin’in Şavşat İlçesinde doğdu. İlkokulu Hanlı Köyü’nde okuduktan sonra, ortaokula Borçka ilçesindeki Damar Ortaokulu’nda başlayan ve burada 2 yıl okuyan Altun, daha sonra, Ankara Atatürk Lisesi’nin parasız yatılı bölümünü kazandı. Altun, liseyi bitirdikten sonra Kara Harp Okulu’nu kazandı ve 4 yılın sonunda, 1986 yılında topçu teğmen olarak mezun oldu. 1 yılık Topçu Okulu’nu bitirdikten sonra Altun, Kara Kuvvetleri Komutanlığı’na bağlı çeşitli birliklerde görev yaptı. Bu süre zarfında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni de bitiren Altun, sonrasında Kara Harp Akademisi’ni kazandı ve 2 yıllık öğretim görüp kurmay subay oldu. Altun, 2008-2009 öğretim yılında ABD Kara Harp Akademisi’ni (U.S. Army War College) bitirdikten sonra Şırnak’ın Gabar Dağı eteklerinde bulunan Akçay’daki İç Güvenlik Tugayı’na Tugay Komutan Yardımcısı olarak atandı. Altun, bu görev esnasında FETÖ’nün kumpası Balyoz Davası kapsamında tutuklandı ve 32 ay hapis yattı. Tahliye olduktan sonra kendi isteğiyle emekli olan Altun, 2014’te Edirne Barosu’nda staja başladı ve Eylül 2015’ten bu yana Edirne Barosu’nda avukatlık yapmaktadır.

UĞUR AKAGÜNDÜZ