Altın Cumartesi Rekor Kırdı, Bugün Düşüşle Başladı

Yatırımcısına kazandıran altın piyasası, yükselmeye devam ediyor. Altının gram fiyatı Cumartesi günü 2 bin 750 lira ile rekor seviyeye ulaştı. Rekor kıran altın bugün 20 lira gerileyerek haftaya 2 bin 730 liradan başladı.

Haber Giriş Tarihi: 19.08.2024 15:45
Haber Güncellenme Tarihi: 19.08.2024 15:45

Altın, yatırımcısına kazandırmaya devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde yükselişi devam eden gram altının fiyatı Cumartesi günü daha önce görmediği rekor seviyeye ulaşarak 2 bin 750 liradan işlem gördü. Bugün haftaya 20 lira gerileyerek başlayan altın, 2 bin 730 liradan işlem gördü.

Altının bugün 20 lira gerilemesinin bir esneme olduğunu ve yükselişin devam edeceğini belirten Edirneli kuyumcu Murat Tahan, yılsonu için beklentinin 3 bin 500 lira olduğunu ifade etti. Altına yatırım yapmak isteyenlerin fiyatlarda kısa süreli düşmeleri fırsata çevirebileceğini belirten Tahan; “Altında yükseliş devam ediyor. Böyle yavaş yavaş ay bitene kadar yükselmeye devam edecek. Bu esnada düşüşler bir alım fırsatıdır. Altına yatırım yapmak isteyenler önümüzdeki senelere, önümüzdeki aylara hazırlıklı olsunlar. Her ay altın yeni bir rekor tazeleyecek. Altın Cumartesi 2 bin 750 liradan işlem gördü ve bu bir rekor.  Daha önce bu rakamı hiç görmedi. Bugün ise 2 bin 730 lira. 20 lira gerilemiş gibi gözükse de bu yeni rekorlar için bir esnemedir. Yükseliş devam edecek ve yılsonu için 3 bin 500 lira hedefini tutturacaktır. Gidişata göre daha bu fiyatın üzerine de çıkabilir. Amerikan Merkez Bankası FED’in olumlu sinyaller açıklaması ve Çin hükümetinin altın toplaması da bunda etkili” dedi.

Tahan, açıkladığı görüşlerinin kesin bir yatırım tavsiyesi olmadığını da sözlerine ekledi.

 ŞENER ŞENTÜRK