Alışveriş günleri, Saraçlar’da başladı

Edirne Belediye Başkanlığı’nca düzenlenen “3’üncü Geleneksel Yılbaşı Alışveriş Günleri” Edirne Saraçlar Caddesi’nde başladı. Yılbaşına kadar sürecek alışveriş günlerinin açılışını Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 22.12.2023 12:37
Haber Güncellenme Tarihi: 22.12.2023 12:37

Bu yıl üçüncüsü düzenlenen “Yılbaşı Alışveriş Günleri” Edirne’de Saraçlar Caddesi’nde başladı. Edirneli kadınların Kendi ürettiği el işlerinin satıldığı alışveriş günlerinin açılışını Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan yaptı. Edirne Belediye Bandosu eşliğinde saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması sonrası konuşan Belediye Başkanı Gürkan, alışveriş günlerini düzenlerken, üreten kadınlarımıza destek, onların aile ekonomilerine destek olmayı amaçladıklarını söyledi. Gürkan; “Özverileriyle, o emekleriyle sağlamaya çalıştığı katkılara biz de ön ayak olmaya, nefes aldırmaya çalıştık. Kadınlarımızla yaptığımız görüşmede birçoğunun bundan memnun olduğunu gördük.

Hava şartları soğuk olması biraz etkiliyor ama bu gelenek Orta Avrupa’da uzun yıllar önce başlayıp, bugün dünyanın birçok yerine yayılan yılbaşı alışveriş günlerinin bir Edirne versiyonu. Bugün Avrupa’nın hangi şehrine gitseniz mutlaka yılbaşı alışveriş günleri vardır. Burada da 3’üncüsünü yaparak sürekli hale getirmeye ve aile ekonomisine katkı oluşturmaya çalışıyoruz. Kadınlarımız yaptıkları her işte olduğu gibi bu işte de gerçekten çok iyiler, çok başarılılar. Burada yılbaşına kadar sürecek olan yılbaşı alışveriş günlerimiz onların bir nebze olsun hem ekonomilerine katkıda bulunacak hem de yaptıkları işte başarılı olmanın verdiği özgüvenle önümüzdeki dönem için daha güzel işler yapmamıza vesile olacaktır. Tüm kadınlarımızı bir kez daha kutluyorum” dedi.

Gürkan’ın konuşmasının ardından Mor-İz Ritim Grubu bir gösteri sundu.

ŞENER ŞENTÜRK