Alipaşa Çarşısı Esnafı: “Hareketlilik Var Ama Satış Yok”

Edirne Alipaşa Çarşısı esnafı durgunluktan şikayetçi. Esnaflar çarşıda hareketliliğin olduğunu ancak satışların son 2 aydır durgunlaştığını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 18.07.2024 12:19
Haber Güncellenme Tarihi: 18.07.2024 12:19

Edirne'nin tarihi Alipaşa Çarşısı'nda esnaf, son dönemde yaşanan durgunluk nedeniyle sıkıntılı günler yaşıyor. Çarşı esnafı, ziyaretçi sayısında hareketlilik olduğunu ancak buna rağmen satışların son iki aydır beklenen seviyelerde olmadığını belirtti. Çarşı esnaflarından İlknur Arı, hareketliliğin olduğunu ancak satışların durgun olduğunu söyledi.

Bir diğer esnaf Alev Kantur, yabancı turistler ve gurbetçilerin Edirne’yi pahalı bulmaya başladıklarını ve ayağını kestiğini belirtti. Esnaf Gazanfer Denizeri ise, Bulgar turistlerin başka yerlere gitmeye başladığını ancak oralardaki pahalılığı gördüklerinde tekrar Edirne’ye döneceklerini tahmin ettiğini ifade etti.

“ÇARŞI DOLUYKEN GELİP ÇEKİYORLAR FAKAT BOŞKEN KİMSE GELİP ÇEKMİYOR”

Alipaşa Çarşısı esnafı İlknur Arı; “İşlerimiz 2 aydır çok sakin. Basından arkadaşlar çarşı doluyken gelip çekiyor fakat boşken kimse gelip çekmiyor. İşlerimiz yoğunmuş gibi yansıtılıyor ama aksine durgun. Kapıkulede yoğunluk varmış ama buraya uğramıyorlar. Geçtiğimiz senelerde uğruyorlardı. Sanırım pahalı buldukları için bu sene uğramadan gidiyorlar. Şu an bizim de fiyatlarımız çok arttı. Onların levası arttı ama bizim de fiyatlarımız arttı. Yine aynı şeye geliyor ve birbirini dengeliyor. Alipaşa’da hareketlilik var ama satış yok” dedi.  

“BULGAR AYAĞINI KESTİ”

Çarşı esnafı Gazanfer Denizeri; “Son 1,5-2 aydır satışlar iyice durdu diyebilirim. Çünkü Bulgar ayağını kesti. Neden kesti bilmiyorum. Sıcak havadan mıdır? Başka yerlere mi gidiyorlar? Ama başka yerlere de gitseler Edirne’ye döneceklerini tahmin ediyorum. Çünkü başka yerlerde fiyat bakımından aradıklarını bulamayacaklar. Gittikleri yerlerde ucuz olduğunu sanıyorlar ama aslında oralarda da fiyatlar aynı. Oradaki pahalılığı görüp Edirne’ye geri döneceklerini tahmin ediyorum ben” diye konuştu.

“HAFTA SONU YOĞUNLUĞU BİLE YOK”

Bir diğer esnaf Alev Kantur ise; “Yabancı turistler ve Almancı gurbetçiler Edirne’yi pahalı bulmaya başladı. Bizim satışlarımız her türlü oluyor. Ama ciddi anlamda bir durgunluk söz konusu. Geçen senelere baktığımızda gurbetçiler olsun Bulgar turistlerimiz olsun geliyorlardı ve çok güzel satışlar yapıyorduk. Hafta sonları çok yoğun olurduk. Şu an hafta sonu yoğunluğu bile yok. Bulgar elini ayağını çekti. Gelen Almancı gurbetçiler çok pahalı olduğumuzu söylüyorlar” ifadelerine yer verdi.

HİLAL PEKER