Aladağ’dan KKTC kutlaması

Saadet Partisi Havsa İlçe Başkanı Murat Aladağ, KKTC’nin 40. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla bir açıklama yaparak bu önemli tarihi kutladı.

Haber Giriş Tarihi: 15.11.2023 15:04
Haber Güncellenme Tarihi: 15.11.2023 15:04
https://batiekspres.com/

www.batiekspres.com internet sitesine açıklama yapan Saadet Partisi Havsa İlçe Başkanı Murat Aladağ, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin (KKTC) 40 yıl önce bağımsızlığını ilan etmesinin, Türk milleti için önemli bir gurur kaynağı olduğunu ifade etti.

Aladağ açıklamasında şunları söyledi: “Bugün, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin 40. kuruluş yıl dönümünü coşku ve gurur içinde kutluyoruz. Bu kutlu gün, Kıbrıs Türk halkının iradesinin ve direnişinin bir simgesidir. Türk milleti olarak, bu mücadelede yan yana durarak, birlik ve beraberlik içinde büyük bir dayanışma sergiledik.”

Ayrıca, KKTC'nin barış ve istikrar içinde güçlenerek ilerlediğini vurgulayan Aladağ, "Kuzey Kıbrıs, kendi ayakları üzerinde duran, demokratik bir hukuk devleti olma yolunda önemli adımlar atmıştır. Bu süreçte, Türkiye'nin de KKTC'ye verdiği destek büyük bir önem taşımaktadır. Bizler de Saadet Partisi olarak, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin bu onurlu yolculuğunda her zaman yanlarında olduğumuzu belirtmek isteriz” dedi.

Saadet Partisi Havsa İlçe Başkanı, açıklamasını Kıbrıs Türk halkına yönelik selam ve iyi dileklerle tamamladı: “Kıbrıs Türk halkının 40 yıl boyunca gösterdiği direniş, birlik ve beraberlik ruhu, tüm Türk dünyasına ilham kaynağı olmuştur. KKTC'nin bu özel gününde, Kıbrıs Türk halkına en içten dileklerimizi iletiyor, daha nice yıllara birlikte ulaşmayı temenni ediyoruz.”

ERGİN SÖZER