Aladağ’dan buğday ithalatına tepki

Saadet Partisi Havsa İlçe Başkanı Murat Aladağ, Türkiye’nin buğday ithalat politikasına tepki göstererek; “Buğday gibi temel bir üründe dışa bağımlı hale gelmek, milli ekonomimizi zora sokmaktadır”

Haber Giriş Tarihi: 14.01.2024 15:05
Haber Güncellenme Tarihi: 14.01.2024 15:05

Saadet Partisi Havsa İlçe Başkanı Murat Aladağ, 2023 yılının ilk 11 ayında Türkiye'nin 11,5 milyon ton buğday ithal ederek rekor bir ithalat gerçekleştirdiğini ifade etti.

Aladağ, ‘www.batiekspres.com’ haber sitesine yaptığı açıklamada, yerli üreticiden 7 bin 500 TL'ye alınan buğdayın yurtdışından 9 bin TL ödenerek alındığını belirterek, durumun yerli çiftçileri olumsuz etkilediğini vurguladı.

“TARIM SEKTÖRÜNÜ OLUMSUZ ETKİLEMEKTEDİR”

Aladağ, Türkiye'nin buğday ithalatında yaşanan artışın yerli çiftçilere destek olunmaması durumunda devam edeceğini savunarak; “Kendi topraklarımızdan daha yüksek maliyetle ithalat yapmak, ülkemizin tarım sektörünü olumsuz etkilemektedir. Buğday gibi temel bir üründe dışa bağımlı hale gelmek, milli ekonomimizi zora sokmaktadır” dedi.

“YERLİ ÜRETİM TEŞVİK EDİLMELİ”

Aladağ, yerli çiftçileri desteklemenin önemine vurgu yaparak, tarım politikalarının gözden geçirilmesi ve yerli üretimin teşvik edilmesi gerektiğini belirtti. Aladağ, ayrıca hükümeti çiftçilerin sorunlarına duyarsız kalmamaya ve tarım politikalarını revize etmeye çağırdı.

ERGİN SÖZER