AKTAŞ’TAN ENFLASYON ELEŞTİRİSİ

İYİ Parti Havsa İlçe Başkanı Hasan Aktaş, yaptığı açıklamada Türkiye İstatistik Kurumu (TUİK) tarafından açıklanan Eylül ayı enflasyon rakamlarını eleştirdi.

Haber Giriş Tarihi: 03.10.2023 13:12
Haber Güncellenme Tarihi: 03.10.2023 13:12
https://batiekspres.com/

İYİ Parti Havsa İlçe Başkanı Hasan Aktaş, www.batiekspres.com internet haber sitesine açıklanan enflasyon rakamıyla ilgili bir açıklama yaptı.

Aktaş açıklamasında, "TUİK tarafından açıklanan Eylül ayı enflasyonunun yıllık yüzde 61.53 olarak belirtilmesi, gerçek enflasyonun bu rakamın iki katından fazla gerçeğini değiştirmiyor. Vatandaşlarımız zor durumda ve ekonomik sıkıntılarla başa çıkmakta güçlük çekiyorlar" dedi.

Aktaş, ekonomik durumun halkı olumsuz etkilediğini vurgulayarak, "Gıda, akaryakıt ve temel ihtiyaç maddelerinin fiyatlarının sürekli olarak artması, vatandaşlarımızın cebini yakıyor. Ayrıca işsizlik oranlarının yükselmesi de ekonomik krizi derinleştiriyor" şeklinde konuştu.

Aktaş, hükümeti ekonomik sorunlara daha etkili çözümler üretmeye ve vatandaşların yaşam standartlarını yükseltmeye davet etti. Ayrıca, gerçek enflasyonun doğru bir şekilde hesaplanması ve kamuoyuyla paylaşılması gerektiğini belirtti.

ERGİN SÖZER