Aktaş, “Hayvanların Yaşam Hakkı Kutsaldır”

İYİ Parti Havsa İlçe Başkanı Hasan Aktaş, Hayvanları Koruma Kanunu’ndaki değişiklik uygulamasına tepki göstererek; “Hayvanların yaşam hakkı kutsaldır ve ötenazi kelimesini yasadan çıkarmak bir anlam ifade etmemektedir” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 04.08.2024 16:53
Haber Güncellenme Tarihi: 04.08.2024 16:53

İYİ Parti Havsa İlçe Başkanı Hasan Aktaş, yakın zamanda mecliste kabul edilen Hayvanları Koruma Kanunu’ndaki değişiklik uygulamasına tepki gösterdi.

Aktaş, bu uygulamanın kabul edilemez olduğunu belirterek, yasanın derhal geri çekilmesi gerektiğini söyledi. ‘www.batiekspres.com’ haber sitesine konuşan Aktaş; “Hayvanların yaşam hakkı kutsaldır ve ötenazi kelimesini yasadan çıkarmak bir anlam ifade etmemektedir. Toplum olarak hayvanlara karşı daha duyarlı ve koruyucu bir tutum sergilememiz gerekirken, böyle bir yasanın kabul edilmesi kesinlikle doğru değildir” dedi.

“HAYVANLARIN YAŞAM HAKKINI TEHLİKEYE ATMAKTADIR”

Aktaş, İYİ Parti olarak hayvan haklarına büyük önem verdiklerini vurgularken, “Bu yasa, hayvanların yaşam hakkını tehlikeye atmaktadır. Bizler, bu konuda gerekli adımların atılması ve yasanın yeniden gözden geçirilmesi için mücadelemizi sürdüreceğiz” şeklinde konuştu.

“YAŞANABİLİR BİR DÜNYA İÇİN ÇALIŞMALIYIZ”

Aktaş tüm vatandaşları hayvan haklarına saygı göstermeye ve bu konuda daha bilinçli olmaya davet etti. “Hep birlikte daha yaşanabilir bir dünya için çalışmalıyız” diyen Aktaş, hayvan hakları konusundaki duyarlılık çağrısını yineledi.

ERGİN SÖZER