Aktaş: “Emekliler Geçinemiyor”

İYİ Parti Havsa İlçe Başkanı Hasan Aktaş, en düşük emekli maaşının 2.500 TL zam ile 12.500 TL'ye çıkarılmasını eleştirerek, bu artışın emeklilerin geçimini sağlaması için yetersiz olduğunu belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 18.07.2024 11:46
Haber Güncellenme Tarihi: 18.07.2024 11:46

İYİ Parti Havsa İlçe Başkanı Hasan Aktaş www.batiekspres.com haber sitesine yaptığı açıklamada, “Bu maaş artışı, emeklilerimizin temel ihtiyaçlarını karşılamasına bile yetmiyor. Emeklilerimiz, yıllarca çalışıp didindikten sonra hak ettikleri rahat yaşamı sürdürmekte zorlanıyor ve geçinebilmek için iş aramak zorunda kalıyorlar. Bu maaşla market alışverişi bile yapamazken, torunlarına harçlık verecek durumda bile değiller” dedi.

Emeklilerin ekonomik zorluklar içinde yaşam mücadelesi verdiğini vurgulayan Aktaş, “Yüksek enflasyon ve artan yaşam maliyetleri göz önünde bulundurulduğunda, yapılan zamlar yetersiz kalıyor. Emeklilerimizin insanca yaşayabilmesi için daha adil ve yeterli maaş artışları yapılması gerekiyor. Hükümeti, emeklilerimizin sesine kulak vermeye ve onların yaşam standartlarını yükseltmek için gerekli adımları atmaya çağırıyoruz” ifadelerini kullandı.

Aktaş, emeklilerin yaşadığı sıkıntıları dile getirirken, toplumun tüm kesimlerinin bu soruna duyarlı olması gerektiğini belirtti. “Emeklilerimiz, yıllarca verdikleri emeklerin karşılığını almayı hak ediyorlar. Onlara layık oldukları yaşamı sunmak, hepimizin sorumluluğudur” diye konuştu.

ERGİN SÖZER