Akın; “Öldürmeye Değil Yaşatmaya Devam Edeceğiz”

Edirne Belediye Başkanı Filiz Gencan Akın, kentte sokak hayvanları için düzenlenen eylemde konuşma yaptı. Akın, TBMM’de görüşülen yasayla belediye ile halkın karşı karşıya getirilmek istendiğini söyleyerek; “Öldürmeye değil yaşatmaya devam edeceğiz” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 28.07.2024 19:34
Haber Güncellenme Tarihi: 28.07.2024 19:34

Edirne Belediye Başkanı Av. Filiz Gencan Akın, sokak hayvanlarına yönelik düzenlemeler içeren kanun teklifine karşı Edirne Kent Konseyi, Hayvan Hakları Çalışma Grubu ve kentteki sokak hayvanlarıyla ilgili derneklerin bugün düzenlediği yürüyüş, basın açıklaması ve oturma eyleminde konuşma yaptı.

Akın, eyleme katılan tüm yaşam hakkı savunucularına seslenirken; Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde görüşülen yasayla belediyeler ile halkın karşı karşıya getirilmek istendiğini söyledi.

“BİZ HER ZAMAN EL ELEYİZ”

Akın, eyleme yalnızca hayvanseverlerin değil, yaşam hakkı savunucularının da katıldığını belirterek; “Bugün burada sadece hayvanseverler olarak birlikte değiliz; yaşam hakkı savunucularıyla da birlikteyiz. Bütün kötülükler, bazı hayatların daha değersiz olduğu düşüncesiyle başlar. Oysaki biz, tüm canlıların yaşam hakkına saygı duyuyoruz. Edirne Belediyesi olarak, Edirne Belediye Başkanı olarak ben her zaman yaşam hakkının yanında olacağım. Her bir canlının yaşam hakkını savunmaya devam edeceğim. Burada yapılmak istenen şey çok belli. Belediyelerim ile halkımızı, hayvanseverlerimizi, yaşam hakkı savunucularını karşı karşıya getirmek. Ama unuttukları bir şey var. Biz hiçbir zaman karşı karşıya değil; her zaman el eleyiz. Her bir canlının yaşamına saygı duymaya, öldürmeye değil yaşatmaya devam edeceğiz. Tüm yaşam hakkı savunucularına sesleniyorum; hiç kimsenin bundan en küçük şüphesi olmasın. O yüzden mücadele etmeye devam edeceğiz. Hayvanseverlerimizle birlikte olmaya devam edeceğiz” diye konuştu. Akın, konuşmasının ardından oturma eylemine katıldı.

UĞUR AKAGÜNDÜZ