Akın; “İşini Yapmayanla Devam Etmeyeceğiz”

Edirne Belediye Başkanı Filiz Gencan Akın, belediyede memurlarla beraber 2 bin 100 kişinin çalıştığını belirterek; “Burada işini iyi yapanla devam ama işini yapmayan ya da bu konuda direnç gösterenlerle de devam etmeyeceğiz” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 22.05.2024 13:50
Haber Güncellenme Tarihi: 22.05.2024 13:50

Edirne Belediye Başkanı Av. Filiz Gencan Akın, Edirne Belediyesi’nde çalışan toplam kişi sayısını açıkladı.

Belediye Başkanlığı görevine geldiği günden beri herhangi bir personel alımı yapılmadığını söyleyen Akın, çıkarılan personel olmadığının da altını çizdi. Akın, işini iyi yapmayan ve iyi performans sergilemeyenlerle ise yollarını ayıracaklarını belirtti.

“İSTEDİĞİMİZ PERFORMANSI SERGİLEMEYENLERLE YOLLARI AYIRACAĞIZ”

Akın, işini iyi yapan personellerle yola devam edeceklerini vurgularken; “Göreve geldiğim ilk andan beri şunu söyledim; işimizi düzgün, iyi yaptığımız takdirde yolumuza devam edeceğiz. Dolayısıyla şu anda ekibimizde bir eksiklik yok. Sahada görünen arkadaşlarımız var ama görünmeyen arkadaşlarımız da kendi alanları içerisinde çok kıymetli işler yapıyorlar. Bu alanda şu anda bir eksiğimiz olduğunu düşünmüyoruz. Ama işini iyi yapmayan, bu süreç içinde istediğimiz performansı sergilemeyenlerle de yollarımızı ayıracağız. Bizim için önemli olan kişinin kimliği, adı, sıfatı değil; işini ne kadar iyi yapıp yapmadığıdır. Bu bir süreç. Herkes bu süreç içerisinde ne kadar iyi çalışma performansı sergilerse yolumuza devam edeceğiz. Ama işimizi iyi yapmadığımız, vatandaşı memnun edemediğimiz takdirde de değişikliklerimiz olacak” ifadelerini kullandı.

“ÇOK PARLAK BİR BÜTÇE İLE KARŞI KARŞIYA DEĞİLİZ”

Belediyenin ekonomik durumu nedeniyle gayrimenkul satışı yapmayı da düşündüklerini açıklayan Akın; “Aynı zamanda kendi içimizdeki kaynaklarımızı da doğru kullanıyoruz. Personel çıkarma konusunda hep şunu söylüyorum; burada işini iyi yapanla devam ama işini yapmayan ya da bu konuda direnç gösterenlerle de devam etmeyeceğiz. Ben adil olmaya çalışıyorum. Herkesin ikinci bir şansı hak ettiğini düşünüyorum. Bu süreç gözlemleme, kimin işini iyi yapıp yapmadığı konusunda yol ayrımına gideceğiz. Personel çıkarmaktan ziyade, personelimizi etkili, yeni alanlar yaratarak nerede daha doğru kullanırıza daha çok önem veriyoruz. Çok parlak bir bütçe ile karşı karşıya değiliz. Belki bu Türkiye’deki bütün belediyelerde böyledir. En azından sürdürülebilir bir bütçeye sahibiz. Bu konuda her zaman vatandaşı öncelikleyeceğiz. Gerçekten çalışanlarımızı mağdur etmemeyi öncelikleyeceğiz. Ama buradaki tek kıstasımız, işin iyi yapılıp yapılmadığıdır” dedi.

“MEMURLARLA BERABER 2 BİN 100 ÇALIŞANIMIZ VAR”

Edirne Belediyesi’nde personel sayısı olarak fazlalık olduğunu söyleyen Akın; “Ama bunu, süreci doğru yöneterek, doğru kişileri doğru yerlerde çalıştırarak bir düzene koyacağız. Çıkarılan personel olmadı. Personel AŞ’de şu anda bin 444 tane personelimiz var. Ocak ayından itibaren de 153 kişi alınmış. Bunun yanı sıra güvenlik soruşturmasında olan, bekleyen talepler var. Biz göreve geldiğimiz andan itibaren onlarla ilgili herhangi bir alım yapmadık. Memurlarımızla beraber 2 bin 100 çalışanımız var” sözlerine yer verdi.

UĞUR AKAGÜNDÜZ