Akın; “Edirne’den rekor oyla çıkmamız lazım”

CHP Edirne Belediye Başkan adayı Filiz Gencan Akın, Birleşik Kamu-İş İl Temsilciliği ziyaretinde Edirne’de seçimleri kazanacaklarını söylerken; “Ancak burada rekor bir oyla çıkmamız lazım” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 27.02.2024 15:29
Haber Güncellenme Tarihi: 27.02.2024 15:29

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Edirne Belediye Başkan adayı Av. Filiz Gencan Akın, Birleşik Kamu İşgörenleri Sendikaları Konfederasyonu (Birleşik Kamu-İş) Edirne İl Temsilciliği’ni ziyaret etti.

CHP Edirne Merkez İlçe Başkanı Yücel Balkanlı ve CHP Edirne Belediye Meclisi Üyeliği adaylarının da yer aldığı ziyarette Akın’ı, Birleşik Kamu-İş İl Temsilcisi Nedim Zobar karşıladı. Zobar’a, konfederasyona bağlı sendikaların şube başkanları da eşlik etti.

“BERABER HAREKET EDEREK KARAR VERECEĞİZ”

Ziyarette yaptığı konuşmada Akın, CHP Edirne Belediye Başkan aday adaylığını açıkladıktan sonra ilk ziyaretini Birleşik Kamu-İş İl Temsilciliği’ne yaptığını belirterek; “Tekrar aranıza gelmek beni çok mutlu etti. Her zaman beraber hareket ederek, ortak karar vereceğiz. Bu kez sadece ben değil, bütün ekibimiz, değerli meclis üyelerimizle birlikteyiz. Hep beraber güzel bir yolculuğa çıktık. Çalışmalarımız da çok güzel devam ediyor. Sizlerle birlikte paylaşımlarda bulunarak süreci başarılı bir şekilde tamamlayacağız” ifadelerini kullandı.

“EDİRNE YERELİNDE ÇOK ETKİLİYİZ”

Zobar da Birleşik Kamu-İş’in Edirne’deki en etkili konfederasyon olduğunu söyleyerek; “Sendikalarımızın şube başkanları da kendi alanlarında gerçekten büyük bir mücadele veriyorlar. Muhalif bir konfederasyonuz. Sendikacılığın özü de muhalif olmaktır; özlük haklarını, ekonomik haklarını, hukuksal haklarını savunmaktır. Edirne yerelinde çok etkiliyiz. Biz elimiz geldiğince kendi alanlarımızdaki sorunları yerele taşıyoruz. Ama bunun siyasi desteğini zamanında yeterince göremedik. Daha fazla gündeme taşınmasını istiyoruz. Sizlere ve meclis üyelerine de başarılar dileriz” dedi.

“ÖĞRETMENEVİ DEDİĞİMİZ SADECE BİNA DEĞİL”

Edirne’de Öğretmenevi konusunda yıllardır gündem oluşturduklarını belirten Zobar; “Bir türlü çözüme ulaştıramadık. Edirne gibi bir yerde Öğretmenevi’nin olmaması büyük bir sorun. Şimdi de Turizm ve Otelcilik Lisesi’nin uygulama otelinin tabelasını değiştirerek Öğretmenevi yaptılar. Ama öyle bir şey yok. Öğretmenevi dediğimiz sadece bir bina değil. Sosyal tesisi içinde kafesi, restoranı, düğün salonu her şeyi barındırır. Eğitim camiasındaki sorunlardan bir tanesi budur” sözlerine yer verdi.

“LOKAL TALEBİMİZ VAR”

Eğitim ve Bilim İşgörenleri Sendikası (Eğitim-İş) Edirne Şube Başkanı Murat Akçay ise şube bazında Edirne’de ilk defa yetki aldıklarını söyleyerek; “Yaklaşık 2 yıldır yetkiliyiz. Üniversiteyi de dahil ettiğimizde yaklaşık 2 bin aktif üyemiz bulunmaktadır. Yerelde yönetimlerden beklentimiz; eğitim-öğretim ayağında okullarımızın bahçe bakımları, oyun alanı ciddi anlamda önemlidir. Okulların altyapı, kanalizasyon, sularında zaman zaman yaşadığımız sıkıntılar oluyor. Yerel yönetimlerden beklentimiz, okulların bu sorunlarıyla ilgili daha hassasiyet göstermeleridir. Birleşik Kamu-İş, Edirne’de çok büyük bir aile. Birleşik Kamu-İş bileşenlerinin sevdikleriyle, yakınlarıyla, aileleriyle bir arada vakit geçirebileceği bir lokal talebimiz var. Bununla ilgili bir beklentimiz var. Yerine getirilirse biz daha mutlu, daha güçlü, daha huzurlu oluruz” dedi.

“LOKAL PROJESİNİ ÖNEMSİYORUM”

Akın da lokal önerisini önemsediğini belirterek; “Bunu gerçekleştirmek istiyoruz. O yüzden notlarımızı aldık, gerekli değerlendirmelerimizi yaptık. Bu da projelerimiz kapsamında var. Bunun müjdesini size verebilirim” ifadelerine yer verdi.

“BU SEÇİM, SADECE YEREL SEÇİM DEĞİLDİR”

CHP Merkez İlçe Başkanı Balkanlı ise toplumun tüm kesimlerinde büyük sıkıntılar olduğunu dile getirerek; “İş kollarının tamamında büyük bir baskı var. Bu baskı öyle bir şekilde artarak devam etmektedir ki insanları köle haline getirecek bir sistem kurulmaya başlandı. Şu anda toplumun ortak olarak sevindiği ya da üzüldüğü bir nokta kalmadı. Kutuplaştırılmış bir toplumun içerisinde yer alıyoruz. Biz öncelikle bu kutuplaşmanın önüne geçip herkesin mutlu olabileceği bir sistemi yaratmak zorundayız. Önümüzdeki yerel seçimler de sadece bir yerel seçim değil. Bizim ilimizde bazen büyük bir sorun haline dönüştürdüğümüz şeyin aslında ne kadar küçük bir şey olduğunu zaman içerisinde fark ederiz ki ancak elimizden gittiği zaman bunun farkına varabiliriz. AK Parti’nin 22 yıldır yönettiği Türkiye’yi getirdiği nokta belli. Afişlerde çevre konularını görüyorsunuz. Oysa çevre konusunda büyük bir rant yaratarak toplumun mutlu olabileceği alanların tamamını kendi rant ekonomilerinin lehine çevirdiler. Kentlerde sosyal yeşil alanlar kalmadı. Hangi kesim mutlu? Hiç kimse mutlu değil. O yüzden bu yerel seçim, sadece bir yerel seçim değildir. Vereceğimiz oy bizim geleceğimizi belirleyecek. Burada belediyecilik olarak çok büyük beklentiler var. CHP’nin elinde olan belediyelerde kendi imkanları içerisinde, hiçbir mali destek olmadan iktidar tarafından engellenmesine rağmen insanlar rahat bir nefes alabiliyor. Burada hepimize büyük sorumluluk düşüyor” dedi.

“BÜTÜN ŞEHİRLERDE REKOR OYLA KAZANMA HEDEFİNDEYİZ”

Ziyarette son olarak konuşan Akın, Edirne’de seçimi kazanacaklarını söyleyerek; “Ancak burada rekor bir oyla çıkmamız lazım. Bu, bütün şehirler özelinde böyle ki yerel seçim insanlarda yeniden bir heyecan yaratsın, yeniden umut versin. Bu çok önemlidir. Bunu Edirne için söylemiyorum ama bu yerel seçimlerde alınacak bir başarısızlık, genel seçimlere uzun bir süre var ve baskı ortamı hepimiz için çok şiddetlenecek. Bunu kırabilmek için elimizde çok büyük bir fırsat var. Bütün şehirlerde rekor oyla kazanma hedefindeyiz. Ben böyle olacağına da inanıyorum. Edirne’de bu anlamda elimizden gelen ne varsa sizlerin de destekleriyle yapıyoruz, son ana kadar da yapmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

UĞUR AKAGÜNDÜZ