Akın’dan itfaiye ziyareti

Cumhuriyet Halk Partisi Edirne Belediye Başkan Adayı Av. Filiz Gencan Akın, Edirne Belediye Başkanlığı İtfaiye Müdürlüğü’nü ziyaret etti.

Haber Giriş Tarihi: 13.03.2024 11:03
Haber Güncellenme Tarihi: 13.03.2024 11:03

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Edirne Belediye Başkan adayı Av. Filiz Gencan Akın, Edirne Belediye Başkanlığı İtfaiye Müdürlüğü’nü ziyaret ederek personeller ile bir araya geldi. Akın, Edirne Belediyesi İtfaiye Müdürü Erdoğan Göbel’den itfaiyenin durumu ve Edirne hakkında bilgi aldı.

“BERABER ÇOK GÜZEL İŞLER YAPACAĞIZ”

Edirne’de tekrardan CHP’nin bayrağının dalgalanacağını belirten Akın, “Biz belediyemizin en hayati birimini böyle özel ayrı bir güne koymak istedik. Daha önce biliyorsunuz zaten bu ailenin bir parçasıydım. Bu ailede yine hep beraber olmaya devam edeceğiz. Müdürümle de paylaştım. Bu birim gerçekten çok kıymetli. Ama gerek personel gerekse malzeme açısından eksiklerimiz olduğunu ve sizlerin üzerinde çok ağırlık olduğunun da farkındayız. İnşallah bu yeni dönemimizde bu eksikliklerimizi hızlı bir şekilde gerçekleştireceğiz. Biz hep beraber çok başarılı işler yapacağız. Ben ve ekibim buna hazırız. Motivasyonumuz çok güzel, sahada aldığımız tepkiler çok güzel. İnşallah sizlerin de desteği ile güzel bir seçim kampanyasını tamamlayıp yine CHP’nin bayrağını Edirne'de dalgalandıracağız Hiçbirimizin şahsi menfaatleri bu şehrin istikbalinden önemli değil. O yüzden mücadele ediyoruz. O yüzden hiç durmadan, yemeden, içmeden ve uyumadan çalışmaya devam ediyoruz. Ama sizlerin destekleri tabii ki çok kıymetli. Bizlere inanmanız, güvenmeniz çok kıymetli. Ama ben bu anlamda bu ailenin bir parçası olarak da benim yanımda olduğumuzu, bana destek olduğumuzu canı gönülden hissediyorum” dedi.

“İNŞALLAH BU BİRİMDE DAHA ÇOK KADIN GÖRÜRÜZ”

Kadın personeller ile sohbet eden Akın, “Kadınları görmekten çok büyük mutluluk duyuyoruz kadınlar o işi yapamazsınız, bu iş yapamazsınız diyorlar ama bakın yapıyorlar işte sizlere de hayırlı olsun. İnşallah bu birimde daha çok kadınlar görürüz” diye konuştu.

“PERSONEL SIKINTIMIZ VAR”

Personel sıkıntısı hakkında konuşan Edirne Belediyesi İtfaiye Müdürü Erdoğan Göbel, “Her türlü yangına, kurtarmaya müdahile edecek malzemelerimiz var. Yani bir itfaiye kuracak kadar malzememiz var yedekte. Yangın ve kurtarma bütün malzemelerden var. Sadece su altı kurtarma ekibimiz yok onu da maddi konulardan dolayı kuramadık. Ama en başta personel eksikliği geliyor. Şu anda 70 kişiyiz ve 50’den fazla personel almamız gerekiyor” ifadelerine yer verdi.

“HEP BERABER DEVAM EDECEĞİZ”

Göbel, “İtfaiyeci alevin içerisine girmek zorunda “Bazı gittiğimiz vakalarda eşini, çocuğunu, bütün sevdiklerini içeride bırakıp dışarıya kaçan insanlarla karşılaşıyorsun. Ona diyemezsin (Neden sen dışarıya çıkıyorsun da ben giriyorum) diye. Ve bir itfaiyeci düşünmeden direkt alevin içerisine girmek zorunda. Bizler sizlerin desteği ile sizler de bizim desteğimizle hep beraber devam edeceğiz. Siz bizim arkamızdaysanız biz de sizlerin arkasındayız” şeklinde konuştu.

MERT ERİŞKİN