AKGÜN’DEN KAHRAMAN’A İL KONGRESİ CEVABI

CHP Edirne İl Kongresi’nde baskı nedeniyle topladığı imzaların çekildiğini söyleyerek adaylıktan çekilen Erdal Akgün, İl Başkanı Samet Kahraman’ın konuşmasına cevap verdi.

Haber Giriş Tarihi: 25.09.2023 15:28
Haber Güncellenme Tarihi: 25.09.2023 15:28
https://batiekspres.com/

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Edirne İl Örgütü tarafından dün düzenlenen İl Kongresi’nde il başkanlığına adaylığını açıklamasının ardından delegelere baskı yapılarak topladığı imzaların çektirildiğini söyleyerek adaylıktan çekilen Erdal Akgün, Batı Ekspres’e açıklama yaptı.

Akgün, CHP Edirne İl Başkanlığı’na tek liste ile yeniden aday olarak seçilen Samet Kahraman’ın İl Kongresi’ndeki konuşmasına cevap verdi. CHP’de Edirne’de kurucu merkez ilçe yönetim kurulu üyeliğinden il genel meclisi üyeliğine kadar birçok görevde bulunan Akgün, Kahraman’ın sorularını tek tek cevapladı.

Akgün, açıklamasında İl Başkanı Kahraman’ın, “Erdal Akgün, bu hafta bir basın açıklaması yaptı, ‘Geçmiş dönem il başkanlarımız rapor hazırlayarak il başkanımıza sundular. Görev talep ettiler, davet edilmedik’ dedi. Doğru; bir rapor hazırladılar, 10-12 kişiydiler, il başkanlığımıza geldiler ve raporu da sundular. Fakat raporu sunduklarında 8 ilçe başkanlığını ziyaret etmişlerdi, merkez ilçe başkanlığını ziyaret etmemişlerdi. Görev de talep ettiler ama şunu da söylediler; ‘Biz, merkez ilçeyi tanımıyoruz’ dediler. ‘Merkez ilçe görevini yapmadı, çalışmadı. Onun için oraya gitmedik, il başkanlığına geldik’ dediler” ifadelerine cevap verdi.

“BİZE MERKEZ İLÇE Mİ VAR ZİYARET EDECEKSİNİZ DEDİ”

Kendisine yönelttiği ifadeleri Kahraman’ın söylediğini iddia eden Akgün; “Tam tersine kendisi bunları söyledi, ‘Ona gidip ne yapacaksınız?’ dedi. Kendisine merkez ilçeyi de ziyaret edeceğimizi söyledik, ‘Merkez ilçe mi var ziyaret edeceksiniz?’ dedi. Artık bunları bırakacaklar, partimizi düşürdükleri bu halden kurtaracaklar. CHP’yi Edirne insanına yakışacak şekilde eski günlerine döndürsünler. İşin en kötü tarafı, herkes yenilik derken; biz eskiye dönüş istiyoruz. Yüzde 73’lere, yüzde 62’lere, yüzde 58,8’lere dönüş istiyoruz. Bugünden sonra kimin ne dediği işleriyle uğraşmasınlar, partimizi başarılı kılmak için çalışsınlar. Bugüne kadar yapamadıklarını, Edirne seçmenine kanıtlasınlar. Kendilerine başarılar diliyorum” dedi.

“FAİK ÖZTRAK’A KİMSEYİ ARATMADIM”

Kahraman’ın, “Benim sevgili Erdal ağabeyim, Ankara’dan ağabeylerine buraları arattı mı, aratmadı mı?” sorusunu da yanıtlayan Akgün; “Arattı demek kadar yanlış bir şey yok. AKP, onların dediği insanın bugüne kadar bir tane yanlışını bulup eleştiremedi. AKP’ye silahşörlük yapan havuz medyasında eleştirilemeyen bir tane insan var; onun adı da Faik Öztrak. Hiçbir lekeli işe, akçeli işe karışmamış Trakya’nın yiğit evladı Faik Öztrak’ı bu işin içine çekmeye çalışıyorlar. Ben kimseyi Faik Öztrak’ı aratmadım, ‘Bana destek versinler’ demedim. Ben öyle bir şey istediğim zaman, Faik Öztrak beni siler. Asla böyle bir şey olmadı. Ben, Faik Öztrak’a devamlı tarım ve hayvancılıkla ilgili bilgi veren bir CHP’liyim. Kendisi, Edirne Borsası’ndaki yıllık buğday fiyatlarını benden ister. Kendisine ayçiçeği ile ilgili fiyatları devamlı atarım. Ben asla Faik Öztrak’tan böyle bir şey istemedim. Faik Öztrak da kimseye telefon açıp, ‘Erdal’a destek verin’ demeyecek kadar kaliteli bir insandır” sözlerine yer verdi.

“TELEFON ETSEYDİ BECAN VE İLÇE ÖRGÜTÜ BENİMLE HAREKET EDERDİ”

Akgün, Öztrak’ın Edirne’deki örgütlere telefon etmesi halinde Uzunköprü Belediye Başkanı Özlem Becan ve CHP Uzunköprü İlçe Örgütü’nün kendisiyle hareket edebileceğini söyleyerek; “Faik Öztrak, her CHP’li gibi müthiş kaliteli bir insandır. Orada bir tane Trakya insanı var. Onunla uğraşmayı bıraksınlar. Tam tersine Faik Öztrak’a sahip çıksınlar. Sadece CHP’nin değil; Türk insanının Faik Öztrak’a ihtiyacı var. Şu anda Türkiye’nin en iyi ekonomistlerinden bir tanesidir. Öztrak ailesi, CHP’nin kurucu iradesidir. Biz böyle insana sahip çıkamazsak, partimize de sahip çıkamayız. Faik Öztrak’a sahip çıkmamak demek, CHP’ye sahip çıkmamak demektir. Bu konuyla ilgili Faik Öztrak asla, ‘Erdal Akgün’e destek verin’ diye aramamıştır. Öyle bir şey olsaydı zaten Uzunköprü Belediye Başkanı Özlem Becan ve CHP Uzunköprü İlçe Örgütü benimle hareket ederdi. Sonuçta da İl Başkanlığı’nı alırdık. Edirne’de Faik Öztrak’ı kıramayacak tek insan Özlem Becan’dır. Eğer Faik Öztrak böyle bir şeyin içine girseydi, Özlem Becan’ı ikna ederdi ve ben şu anda CHP Edirne İl Başkanı olurdum” dedi.

“BASKI GÖRÜYORUZ İMZA VEREMEYECEĞİZ DEDİLER”

Kahraman’ın kendisi ile ilgili söylediği, “Eğer 78 imzayı çıkarıp göstermezse namerttir. 78 tane imza toplama imkânı yok” ifadelerini de yanıtlayan Akgün; “Bizim imza sayımız, sandığa gelmeyen delegelerden bellidir. Müthiş bir dip dalga vardı. Ama imza verenlerin geri adım atmasından dolayı aday olamadım. Bu kelimeleri kullananlar bence namerttir. Böyle basit işlerle uğraşmamak lazım. Kendileri her şeyi biliyor. Ben durup dururken neden 78 imzadan bahsedeyim? Küçük bir ilçeden telefon geliyor, ‘İmzaları gelip alabilir misiniz?’ diyorlar. Biz yola çıkacakken, ‘Ağabey gönlümüz seninle ama baskı görüyoruz. İmza veremeyeceğiz’ diyorlar. Benim söylediğim her şey doğrudur. Asla yalan yoktur. Laf ebeliği yapmadan çalışsınlar, CHP’yi eski günlerine döndürsünler” ifadelerine yer verdi.

“KÖY VE MAHALLELERDEKİ ÇALIŞMALARDA YER ALDIM”

Akgün, Kahraman’ın konuşmasında yönelttiği, “Niye il başkanı olmadan çalışmıyorsun? Sadece görev, yetki aldığımızda mı çalışacağız?” ifadelerini de yanıtlarken; “Biz yoldan geçen insan değiliz. Hepimiz bu partinin belirli yerlerinde görev yaptık. Herkes, partide görev yaptığı yerlerdeki mevkidaşından telefon bekler. Ben, 2019 seçimlerinde hiçbir görevim olmadığı halde zamanın merkez ilçe başkanı tarafından arandım. Bütün köylerdeki ve mahallelerdeki çalışmaların hepsinde yer aldım. Ekibim de oradaydı. Burak Güngörmedi, merkez ilçe başkanı oldu. 15-20 gün sonra köyleri ziyaret edeceklerini, benim de yanlarında olmamı istedi. Ben de, ‘Sen, bizim örgütümüzün başısın. Rica değil, emredeceksin. Biz de senin yanında olacağız’ dedim. 3 günlük programların tamamına katıldım. 4’üncü gün Burak Güngörmedi, ‘Çalışmaları sonlandırdık’ dedi. Neden diye sorduğumda, ‘Erdal ağabey teşekkür ediyorum’ dedi, o kadar. Bir şey diyemiyorum. Çalışmaları sonlandırdıklarını söyledi ve öyle kaldı” dedi.

Kahraman’ın, CHP’nin kuruluş yıldönümünde Akgün ve ekibinin yer almadığına dair sözlerine de cevap veren Akgün; “Ben CHP’nin kuruluş yıldönümündeki programa katıldım. Özellikle de basın mensuplarıyla uzun süre muhabbetimiz oldu. Benim orada olup olmadığımı en iyi bilen basın mensuplarıdır. Hepimiz oradaydık. Biz CHP’yi yolda bulmadık. Biz Ülkü Ocakları’nda yetişmedik. Rant var diye Ülkü Ocakları’ndan Genç Parti’ye gitmedik. Genç Parti’den Sarıgül’e de gelmedik. Biz, ana rahmine CHP’li düşmüş insanlarız. Bizim aramızda bir tane sonradan CHP’li yoktur, olamaz da” sözlerine yer verdi.

“BELEDİYE, İL GENEL MECLİSİ VE BELEDİYE MECLİSİNE ADAYLARIMIZ VAR”

Akgün, son olarak Kahraman’ın konuşmasında, “Onların hedefi sadece basın önüne çıkıp önümüzdeki dönem belediye başkanlıklarına şimdiden adaylıklarını koymak, bizim üzerimize basarak adaylıklarını o dönem için hazırlamak” sözlerine de yanıt verirken; “Biz önce partimiz için yola çıktık. Ama hepimizin idealleri var. Bu ideal de CHP’yi eskisi gibi en üst noktaya getirmektir. Yüzde 73’lere, yüzde 62’lere çıkarmaktır. Biz, bugünkü tabloya üzüldüğümüz için çıktık. CHP, yüzde 73’lerden yüzde 37,2’lere düşmüş. Bizim durmamız mümkün değil. Çalışmamız devam edecek. Partimize üye olduğumuzdan beri bizim ideallerimiz hiç bitmedi. Belediye başkanlığına da, il genel meclisi üyeliğine de, belediye meclisi üyeliğine de adaylarımız da var. Biz, Edirne seçmeninin görmek istediği kadrolarız” diye konuştu.

UĞUR AKAGÜNDÜZ