Akgün’den Aksal’a Köyleri Ziyaret Etme Daveti

CHP Edirne Merkez İlçe eski Başkanı Erdal Akgün, ETUS’a yüzde 37’lik zam yapılması kararını eleştiren AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal’a tepki gösterdi. Akgün, akaryakıt başta olmak üzere birçok ürüne yapılan zamlara dikkat çekerek, Aksal’ı Edirne’nin köylerini birlikte ziyaret etmeye davet etti.

Haber Giriş Tarihi: 25.06.2024 15:27
Haber Güncellenme Tarihi: 25.06.2024 15:27

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Edirne Merkez İlçe eski Başkanı Erdal Akgün, Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Edirne Milletvekili Fatma Aksal’ın Edirne Belediye Meclisi kararıyla Edirne Toplu Ulaşım Sistemi (ETUS) binişlerine zam yapılmasını eleştirdiği açıklamasına tepki gösterdi.

Akgün, zamlara karşı olduğunu belirtirken; AK Parti iktidarının son 1 yılda akaryakıt, gübre, ilaç gibi birçok ürüne zam yaptığını söyledi. Aksal’ı Edirne’nin köylerini ziyaret etmeye davet eden Akgün; “Milletvekillerini asli görevlerini yapmaya davet ediyorum” dedi.

“ÇİFTÇİNİN DE, ULAŞIM SEKTÖRÜNÜN DE CANINI YAKAN BUNLAR”

Zamlara karşı olduğunu söyleyen Akgün; “Çünkü zamların en çok içini yaktığı çiftçiyim. AKP Milletvekili Sayın Fatma Aksal, birkaç günden beri Edirne yerel basınında bazı demeçler veriyor. ETUS'a verilen yüzde 37’lik zamma karşı çıkıyor. Senin iktidarın 1 yılda akaryakıta yüzde 120 zam yapıyor. Çiftçinin de, ulaşım sektöründe olanların da en çok canını yakan bunlardır. Ben zammı savunmuş bir insan değilim. Ama senin iktidarın, senin genel başkanın petrol ürünlerine 1 yılda yüzde 120 zam yapacak ki yine büyük bir zamla karşı karşıya kaldık. Yine zam oldu, olmaya devam edecek. Neredeyse zam olmadığı gün yok” ifadelerini kullandı.

“GEMİYİ BIRAKMIŞSIN BALIKÇININ KAYIĞIYLA OYNUYORSUN”

Akgün, ETUS’un biniş ücretlerine yüzde 37 zam yapıldığını hatırlatırken; “Keşke hiç yapılmasa. Keşke hiç kimse bunlara gerek duymasa. Ama Fatma Aksal, sen gemiyi bırakmışsın, balıkçının kayağı ile oynuyorsun. Ben, seni içi yanan Edirne esnafına sahip çıkmaya davet ediyorum. Edirne'miz ve Trakya'mız yüz ölçüm olarak küçük. Ama üretimde çok büyük söz sahibi bir bölgedeyiz. Çünkü biz tarımın kralını yapıyoruz. Hava şartlarıyla birlikte buğdayda gerçekten çok büyük bir verim kaybı yaşadık. Ama bizde verim kaybı var diye mazota, benzine, gübreye, ilaca, tohuma, zamlar gelmeye devam ediyor. O tutturmuş ETUS. Bırak, kayıkla uğraşma, dön gemiye” dedi.

“MİLLETVEKİLİNE YAKIŞMAZ”

Aksal’ı Edirne’nin köylerini birlikte ziyaret etmeye davet eden Akgün; “İktidar partisi milletvekiliyle ben, Cumhuriyet Halk Partisi'nin sade bir üyesi, eski il genel meclis üyesi, eski Ziraat Odası Meclis Başkanı olarak özellikle Edirne merkez ilçenin 37 tane köyüne ikimiz gidelim. Halkın karşısına çıkalım. Bakalım halkın karşısında neler konuşulacak? Kemalköy'de, Avarız’da, Değirmenyeni'de yaşayan insanlar ETUS’u mu, kurumuş Tunca nehrini mi, mazota gelen yüzde 120 zammı mı, gübreye gelen yüzde 100 zammı mı, ilaca gelen yüzde 150 zammı mı konuşuyor? Bir an önce milletvekillerini asli görevlerini yapmaya davet ediyorum. Bu işler böyle olmaz. Sen küçücük bir işle uğraşıyorsun. Gemi yanmış, balıkçının kayığıyla uğraşmak bir milletvekiline yakışmaz” sözlerine yer verdi.

“EDİRNE’NİN DERTLERİNİ GENEL BAŞKANINA ANLATSIN”

Akgün, çiftçinin karşı karşıya kaldığı sorunlara dikkat çekerek; “Çiftçinin içi yanıyor. Buğday fiyatları yerle bir. Fatma Aksal’ın partisi, bize Cumhuriyet tarihinin en kötü dönemini yaşatıyor. Ayçiçekleri tarlada kuruyor. 22 yıllık iktidarlarında Edirne'de taş üstüne taş koymadılar. Laf ebeliğiyle iktidar oldular, siyaset yaptılar. Kendisini bir an önce çiftçinin dertleriyle, problemleriyle uğraşmaya davet ediyorum. Gelsin, bu taban fiyatına karşı çıksın. Masaya yumruğu vursun. Siyaset yapmayı bıraksın. İnsanların karşısına ilk önce vicdanlı davranmaya gelsin. Edirne'nin, Trakya'nın bütün dertlerini, problemlerini genel başkanına anlatsın. Bunları yapması gerekirken ETUS’a yüzde 37 zam gelmiş, hanımefendi onunla uğraşıyor. Böyle olmamalı” diye konuştu.

UĞUR AKAGÜNDÜZ