Akdağ: Sporcularımızın ekonomisini önemsiyoruz

BÜDDER Başkanı Önder Akdağ, Uluslararası Edirne Maratonu’nun çevreci bir maraton olduğunu söyledi. Akdağ, maratonun ertelenmesinin sebebinin de sporcuların ekonomisini önemsedikleri için olduğunu belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 20.01.2024 14:59
Haber Güncellenme Tarihi: 20.01.2024 14:59

Balkan Ülkeleri Dostluk Grubu Gençlik ve Spor Kulübü Derneği (BÜDDER) Başkanı Önder Akdağ, Edirne’de yapılacak olan Uluslararası Edirne Maratonu’nun tarih değişikliklerinin neden olduğunu söyledi. Akdağ, Uluslararası Edirne Maratonu’nu belirlerken hassas olduğumuz noktalar var. Biliyorsunuz ki biz çevreci bir maratonuz. Bu maratonun tarih değişikliğindeki en önemli unsurumuz biz sporcu dostu, sporcu ekonomisini önemseyen bir maraton olduğumuz için” dedi.

“BİZ ÇEVRECİ BİR MARATONUZ”

Basın mensuplarına açıklamada bulunan Akdağ, “Bugün Uluslararası Edirne Maratonu ile ilgili bir güncelleme bilgisini paylaşmak adına bir aradayız. Biliyorsunuz ki daha önce 21 Nisan 2024 olarak 9’uncu Uluslararası Edirne Maratonu’nun tarihini belirlemiştik. Biz Atletizm Federasyonu’nun takvimi ile 2023 yılını Eylül ve Ekim aylarında müracaatımızı yaptık. O dönemde YÖK’ün sınav takvimi belli değil ve şehirdeki etkinlik takvimleri belli değil. Doğal olarak bu tür değişiklikleri yapma ihtiyacı doğuyor. Bu sebepten dolayı 21 Nisan’da ALES sınavı açıklandı. Biz de geç kalmadan maratonun bu yılki takvimini 1 Eylül 2024 olarak güncelledik. Bu güncellemenin altında yatan temel birkaç sebep var. Birincisi, biliyorsunuz ki ülkemiz bir seçim sürecinden geçiyor. İkincisi, ALES sınavı ve üçüncüsü ise Uluslararası Edirne Maratonu’nu belirlerken hassas olduğumuz noktalar var. Biliyorsunuz ki biz çevreci bir maratonuz. Bu maratonun tarih değişikliğindeki en önemli unsurumuz biz sporcu dostu, sporcu ekonomisini önemseyen bir maratonuz” dedi.

“EKONOMİK YANI ÖN PLANA ÇIKIYOR”

Akdağ, “21 Nisan tarihinde üniversiteler açık ve Kredi Yurtlar Kurumu’nun yurtlarında konaklama imkânı maalesef yok. Ama Eylül ayında üniversiteler kapalı ve bütün sporcular öğrenci yurtlarında cüzi rakamlarla konaklama imkanına sahip olacaklar. Bu süreçte özellikle bu tür koşulara katılan master atletlerin çoğunluğu belli bir yaş kategorisinin üzerinde emekli kesimler. Bu insanlar kendilerini ifade etmek için her hafta koşulara gidiyorlar. Bu insanlar için sporun ekonomik yanı çok daha ön plana çıkıyor. Bu sebepten dolayı konaklama giderlerini azaltmak, bu insanların bunun dışında başka koşullara gidebilmesinin yolunu açmak adına gerçekleştirdik” ifadelerine yer verdi.

Kaydolan sporcularımızın tarihlerini 1 Eylül’e aktardık.1 Eylül’de de ülkemize ve şehrimize yakışır şekilde gerçekleştireceğiz. Akdağ, kayıtların devam ettiğini belirtti.

MERT ERİŞKİN