Akdağ’dan Edirne Maratonu Değerlendirmesi

BÜDDER Başkanı Önder Akdağ, Edirne’de 1 Eylül Pazar günü koşulan 9’uncu Uluslararası Edirne Maratonu’nun dünya standartlarında bir organizasyonla gerçekleştiğini söyledi. Akdağ, maratonun yeni tarihinin planlamanın ardından açıklanacağını belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 16.09.2024 12:22
Haber Güncellenme Tarihi: 16.09.2024 12:22

Balkan Ülkeleri Dostluk Grubu Gençlik ve Spor Kulübü Derneği (BÜDDER) Başkanı Önder Akdağ, Edirne’de 1 Eylül Pazar günü koşulan 9’uncu Uluslararası Edirne Maratonu ile ilgili açıklama yaptı.

Kentteki bir işletmede düzenlenen toplatıya, Uluslararası Edirne Maratonu Düzenleme Komitesi Üyesi Av. İrem Hatice Kaya da katıldı.

BÜDDER Başkanı Akdağ, 1 Eylül’de dünya standartlarında bir organizasyon gerçekleştirdiklerini söyleyerek; “Bu organizasyonları gerçekleştirirken, bir inanmışlık ve adanmışlıkla gerçekleştiriyoruz. Zaman çok çabuk geçiyor gibi görünse de biz her sene maratonu gerçekleştirdikten sonra bir sonraki maratonun hazırlıklarına başlıyoruz. Önümüzdeki ay itibariyle 10’uncu Uluslararası Edirne Maratonu’nun hazırlık süreci başlamış olacak” ifadelerini kullandı.

DESTEK VERENLERE TEŞEKKÜR ETTİ

Uluslararası Edirne Maratonu’nun gerçekleşmesinde destek veren Edirne Valisi Yunus Sezer, Edirne Belediye Başkanı Av. Filiz Gencan Akın, sponsorlar ve kurumlara teşekkür eden Akdağ; “Bu tür organizasyonların sürdürülebilir olması için paradan daha kıymetli destekler var. Biz her zaman bu destekleri daha çok önemsiyoruz” dedi. Akdağ, maratonun duyurulmasında destek veren basın mensuplarına da teşekkür etti.

“GÖNÜL VERMİŞ İNSANLARLA DEVAM EDECEĞİZ”

Akdağ, Uluslararası Edirne Maratonu’nu gelecek nesillere daha nitelikli ve büyük şekilde bırakmayı amaçladıklarını belirterek; “Bu yolculuğa, bu işe gönül vermiş insanlarla devam edeceğiz. Ülkemiz ve şehrimiz adına da bir sonraki yıl bu organizasyonun 10’uncusunu başarıyla gerçekleştireceğiz” sözlerine yer verdi.

“TARİHİNİ PLANLADIKTAN SONRA AÇIKLAYACAĞIZ”

10’uncu Uluslararası Edirne Maratonu’nun temasının tarihiyle birlikte kesinleşeceğini söyleyen Akdağ; “Belirledikten sonra tekrar kamuoyu ile paylaşacağız” dedi. Maraton tarihinin yeniden Eylül ayına alınıp alınmayacağının sorulması üzerine cevap veren Akdağ; “Aslında normal şartlarda maratonumuzun takvimi Nisan-Mayıs ayları ama Ramazan ile çakışan bir süreç var. Nisan ayının son haftasında İstanbul maratonu var. Doğal olarak 1-2 sene böyle gidecek. Tam tarih belirlemedik. Ayrıca Balkan Kadınlar Yarı Maratonu da yapacağız. İkisinin de tarih planlamasını gerçekleştirdiğimiz zaman ayrı ayrı açıklayacağız” ifadelerine yer verdi.

“DAHA GÜZEL BİR ORGANİZASYONDA BULUŞACAĞIZ”

Akdağ’ın ardından toplantıda konuşan Uluslararası Edirne Maratonu Düzenleme Komitesi Üyesi Av. İrem Hatice Kaya, organizasyon komitesinde görev almaktan dolayı mutluluğu ifade ederek; “Bu mutluluğumun devam etmesi için Önder Akdağ ile konuştum. Derneğin yönetim kurulu üyeliğine kabul edildim. İnşallah gelecek sene daha güzel bir organizasyonda buluşacağız” diye konuştu.

UĞUR AKAGÜNDÜZ