Akalın, AK Parti ve CHP seçmenlerine seslendi

İYİ Parti Edirne Milletvekili Mehmet Akalın, Edirne’deki seçmenlere seslendi. AK Parti seçmenlerine iktidara sarı kart göstermelerini öneren Akalın, CHP seçmelerinden de ‘Ben kimi istersem oraya koyarım ve o seçilir’ mantalitesine nokta koymalarını istedi.

Haber Giriş Tarihi: 26.02.2024 17:02
Haber Güncellenme Tarihi: 26.02.2024 17:02

İYİ Parti Edirne İl Başkanlığı tarafından düzenlenen Edirne Belediye Meclisi Üyeliği Kontenjan adayı Kadir Berke Öz’ün tanıtım toplantısında Türkiye geneli ve Edirne yerelindeki siyasi konular gündem oldu.

İYİ Parti Edirne Milletvekili Mehmet Akalın, toplantıda yaptığı konuşmada Edirne’deki Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) seçmenlerine seslenirken; İYİ Parti Edirne Belediye Başkan adayı Hamdi Sedefçi de Edirne’deki cumhuriyetçi, laik ve çağdaş vatandaşları İYİ Parti’yi desteklemeye davet etti.

“İKTİDARA SARI KART GÖSTEREBİLİRSİNİZ”

İYİ Parti Edirne Milletvekili Mehmet Akalın, seçimlerin, demokrasilerde halkın yetkiyi aldığı süreçler olduğunu belirterek; “Genelde seçilmişler karar verir, kanun yapar, ülkeyi yönetir. Ancak seçim zamanı güç seçmendedir. Bu anlayıştan hareketle İYİ Parti olarak biz her zaman seçmeni birincil olarak gördük ve seçmenin talepleri doğrultusunda politikalarımızı belirledik. Ben, Edirne’deki seçmelerini bir düşünmelerini istirham ediyorum. Ülkede ve özellikle Edirne’de işçimiz, memurumuz, emeklimiz, esnafımız, çiftçilerimiz, Edirne’de yaşayan herkes durumlarından memnun mu? Durumlarından memnun ise benim çok fazla söyleyecek bir şeyim yok. Ama ‘Ben durumumdan memnun değilim’ diyenler için birkaç şey söylemek istiyorum. Birincisi; bu seçimler, iktidarı değiştireceğimiz seçimler değil. Bu seçimden sonra mevcut iktidar değişmeyecek. Yine Tayyip Bey yürütmenin başında olacak. Meclis aynı şekilde aynı şekilde yerinde ve yasamayı gerçekleştiriyor olacak. Ülkenin yönetiminde bir değişiklik olmayacak. Bunu özellikle AK Partili seçmenler için söylüyorum. Dolayısıyla eğer yönetimde bir değişiklik olmayacaksa ve durumunuzdan da memnun değilseniz bu seçimde şunu yapmanız lazım; iktidara, ‘Ben durumumdan memnun değilim’ demeniz lazım. Bunu nasıl yapacaksınız? Bunu, iktidara sarı kart göstererek yapabilirsiniz. Sarı kart, yerel seçimde AK Parti’ye oy vermemektir. Sizin düşüncelerinizin iktidara iletilmesi, demokrasilerde seçimle olur ve burada bir seçim var. Bu yerel seçimde oyunuzu AK Parti’ye değil de İYİ Parti’ye verirseniz, bu mesajınızı mevcut iktidar alacaktır ve ‘Benim yapmış olduğum icraatlardan benim halkım memnun değil’ diyecektir, gereğini yapacaktır” ifadelerini kullandı.

“ALTERNATİF İYİ PARTİ’DİR”

Edirne’deki CHP seçmenine de seslenen Akalın; “Bir mesaj da, özellikle Edirne’de, ana muhalefete verilmelidir. Maalesef AK Parti iktidarının devam etme yegâne sebebi, etkin ve yetkili bir ana muhalefetin oluşmamasıdır. Bunun yanında özellikle yerel seçimlerde de şöyle bir düşünce hâkimdir; ‘Ben burada ceketimi asarım. Ceketim bile seçilir’ düşüncesi hâkimdir. Bunun için de CHP’ye gönül vermiş seçmenlerden de şunu istirham ediyorum; bu seçimde tercihinizi 2 kutuptan yana değil; yerelde de muhalefete vereceğiniz cevap, ‘Ülkede 2 alternatif yok, üçüncü bir alternatif var. O da İYİ Parti’ deyip seçiminizi İYİ Parti’den yönünde yapmanızdır. Dolayısıyla her 2 kutba da bu seçimde bir mesaj vermiş olacaksınız. Birincisinde, ‘İktidarı değiştirmiyorum ama senin yaptığın icraatlardan memnun değilim’ diyorsunuz. İkincisinde de, ‘Ben kimi istersem oraya koyarım ve o seçilir’ mantalitesine nokta koymuş oluyorsunuz. Onun için de alternatif İYİ Parti’dir. Onun için de yıllarca Edirne’ye belediyecilik anlamında hizmet etmiş, tecrübesi olan ve hakkında en ufak bir şaibe olmayan çok değerli bir büyüğümüz var; Hamdi ağabeyimiz var. Hamdi ağabeyimize teveccüh göstererek Edirne’mizde iyi belediyecilik projelerimizle Edirne’yi layık olduğu yere getireceğiz” dedi.

“CİRAVOĞLU’NA YAPILAN HAKSIZLIĞA ÜZÜLÜYORUM”

Akalın’ın konuşmasının ardından toplantıda söz alan Edirne Belediye Başkan adayı Sedefçi ise Edirne’deki siyasi tabloya dikkat çekerek; “Şu anda Edirne’de CHP’deki kargaşa, olumsuzluklar, aday değiştirilmesi gibi etkenlerle ciddi bir sıkıntılı durum var. Edirne’de CHP’de bence büyük bir yanlış yapıldı. Benim çok özel sevdiğim, kardeşim, arkadaşım, dostum olarak gördüğüm Şükrü Ciravoğlu’nu, eğilim yoklamasında farkla birinci çıktığı halde aday olarak Ankara’ya davet ettiler, elini kaldırdılar ve kalp krizi geçirmişken biraz iyileşince Ankara’ya gidip elinin kaldırılması konusu gündeme geldi. İnsanın sağlığı, hayattaki en önemli unsurudur. En tehlikeli hastalık da kalp krizidir. Bunu geçirmiş bir insanı Ankara’ya davet ediyorsun, Sayın Genel Başkan ‘Adayım bu’ diye elini kaldırıyor, 3 gün sonra sevgili dostumu baskıyla adaylıktan çekiyorsun. Seçimde 2’nci olan insanı Edirne’ye aday olarak sunuyorsun. Bunun neresi insanlıkla bağdaşır? Bir insanın bu kadar haksızlığa uğraması beni isyan ettiriyor. Ben, onunla yarıştığım halde bütün mahalle konuşmalarımda Şükrü Bey için ‘Dürüsttür, namusludur, şereflidir, ona kefilim’ demişimdir. Böyle bir insana karşı yapılan haksızlığa da ne kadar yarıştığım bir insan olsa da tahammül etmek için kendimi zorluyorum ve üzülüyorum” sözlerine yer verdi.

“TECRÜBESİZ KIZIMIZI MI, UZMAN HAMDİ BABALARINI MI TERCİH EDECEKLER?”

Sedefçi, Edirne’de Mahalli İdareler Seçimleri öncesi İYİ Parti ile AK Parti’nin yarıştığını belirterek; “Edirne’de şu anda AK Parti ve biz çekişiyoruz. Edirne’deki insanların açlığa mahkum oldukları, evlerine doğru dürüst yiyecek götüremedikleri, her konuda sıkıntıları olduğu halde hâlâ AKP’ye destek vermelerini anlayamıyorum. Edirne cumhuriyetin kalesidir. Bu şehirde cumhuriyetin bayrağı şimdiye kadar dalgalandı, dalgalanacak da. Benim buna sonsuz inancım ve güvenim var. Edirne halkı da cumhuriyetin bayrağının aşağıya inmesine izin vermeyecek. Edirne, oyları bölmeden kazanacak tarafa yüklenip cumhuriyet ve Mustafa Kemal karşıtlarına izin vermeden, oylarını bir yerde toplayarak cumhuriyetin bayrağının dalgalanmasına katkı yapacaktır. Edirne halkından bunu istiyorum. Burada biz CHP ile İYİ Parti olarak oyları ortadan 2’ye bölersek, aradan AK Parti çıkar. Seçmelerimizin bunu bilmesi gerekiyor. Edirnelilerin tecrübesiz ve bu işi bilmeyen bir kızımız mı, diğer tarafta bu işte uzman, 20 sene belediye başkanlığı yapmış, inşaat mühendisi Hamdi babalarını mı tercih edeceklerinin kararını vermeleri gerekiyor. Eğer oylar 2’ye bölünürse aradan AK Parti’nin çıkacağını bilmeleri gerekiyor. Bunun için de Edirne şu anda yazboz tahtası olmaktan uzak kalmalı. Edirne’ye tecrübeli, deneyimli, babalık yapacak bir aday olan benim göreve getirilmem için Edirne’deki tüm laik, cumhuriyetçi, çağdaş insanların kol kola girip bir yerde buluşmaları gerekiyor. Umarım bunu başarırız. Edirne’mizdeki cumhuriyetin bayrağını dalgalandırmaya devam ederiz. Edirne’mizin güzel yarınlarına hep beraber imza atarız” diye konuştu.

UĞUR AKAGÜNDÜZ