AGD Edirne Şubesi'nden Anlamlı Ziyaret

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Edirne Şubesi, gazilerimizi ziyaret ederek anlamlı bir etkinliğe imza attı.

Haber Giriş Tarihi: 19.09.2024 16:58
Haber Güncellenme Tarihi: 19.09.2024 16:58

Ziyaret sırasında AGD Edirne Şube Başkanı Abdülhamit İriş, gazilik ve şehitlik makamlarının önemine vurgu yaparak, “Şehitlik ve gazilik, bir vatan evladının sahip olabileceği en büyük makamdır. Bugün buraya, gazilerimizin dualarını almaya ve kendilerine olan minnetimizi ifade etmeye geldik. Allah, onlara ecirlerini iki dünyada da kat kat versin,” ifadelerini kullandı.

İriş, AGD’nin misyonunun gerektiğinde bu cennet vatan için şehit ve gazi olmayı şeref bilen evlatlar yetiştirmek olduğunu belirtti. Milli Gençlik Vakfı (MGV) ve Anadolu Gençlik Derneği'nin (AGD) tam 50 yıldır bu şuurla çalıştığını dile getirerek, “Prof. Dr. Necmettin Erbakan’nın ‘Bir milletin asıl gücü; topu, tüfeği yahut tankı değil imanlı ve inançlı gençliğidir.’ sözü her geçen gün daha da anlam kazanıyor. Bu yüzden ortaokul, lise ve üniversite öğrencilerimize, dokunduğumuz herkese ‘Önce Ahlak ve Maneviyat’ düsturunda ‘Vatan’ sevgisi kazandırmak tek amacımızdır,” dedi.

Ziyaretin sonunda, gazilere olan saygılarını sunan ve şehitleri rahmetle anan İriş, “Allah’tan aziz milletimizi hiçbir zaman ‘gazilik ve şehitlik bilincine sahip’ evlatlardan mahrum bırakmamasını niyaz ediyoruz,” diyerek sözlerini tamamladı.

HABER MERKEZİ