Ağaoğlu; “Zaten bu listede yer alamazdım”

CHP’den Edirne Belediye Meclis Üyeliği aday adayı olan Şahide Ağaoğlu, adaylık süreci hakkında açıklama. Ağaoğlu, mesajında; “Edirne Belediye Meclis Üyeliği listesinde yer almadığımı ve zaten bu şekilde alamayacağımı bildirmek istedim” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 26.02.2024 18:06
Haber Güncellenme Tarihi: 26.02.2024 18:06

Cumhuriyet Halk Partisi’nden (CHP) Edirne Belediye Meclis Üyeliği’ne aday adayı olan Edirne Kadın Merkezi Dayanışma Derneği Başkanı Şahide Ağaoğlu, aday adaylığı süreciyle ilgili açıklama yayımladı.

Yerel yönetimlerin her kademesinde vaat edilen yüzde 50 eşit temsil ve fermuar yöntemi ilkesini savunduğunu belirten Ağaoğlu, mesajında şu ifadelere yer verdi; “Edirne Belediye Meclis Üyeliği aday adaylığına, ‘Kadınlar kazanırsa herkes kazanır, ülke kazanır’ diye inanarak aday oldum. Bu süreçte benimle görüşen, sosyal medyada olumlayan, destek olan, görüşlerini samimi duygularla ifade eden, beni güçlendiren tüm dostlarıma dayanışma duyguları için çok teşekkür ediyorum. Dürüst bir siyaset insanı, iki farklı siyasetçiyi şöyle anlatıyor; ‘Bir yanda siyaseti sadece taktiksel bir oyun olarak görenler. Diğer yanda siyaseti birtakım değerlerin savunulması ve hayata geçirilmesi için yapanlar.’ Kendimi, tüm yaptığım eşit haklar ve insan hakları çalışmalarında ikinci tanıma uygun olarak gördüm ve bu şekilde meclis üyeliğine aday adayı oldum. Yani birilerinin avukatı, ticarethanelerinin muhasebecisi, ihale takipçisi, gelini, damadı, kadınların haklarının korunmasında bölen, köşe kapan, locadan arkadaşı olarak görmedim, olmadım da. Yerel yönetimlerin her kademesinde vaat edilen yüzde 50 eşit temsil ve fermuar yöntemi ilkesini savunan bu konuda yaklaşımımı, CHP Edirne İl ve İlçe yönetimine yazılı şekilde bildiren bir kadın aday olarak başvuru yaptığımı ve açıklanan Edirne Belediye Meclis Üyeliği listesinde yer almadığımı ve zaten bu şekilde alamayacağımı kamuoyu nezdinde duyurmak isterim. Elbet kadınlar kazanacak, ülke kazanacak, göreceksiniz.”

HABER MERKEZİ