5 köy okuluna ecza dolabı

Trakya Üniversitesi Keşan Yusuf Çapraz Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu öğrencileri tarafından Keşan’da bulunan 5 köy okuluna ecza dolabı dağıtımı gerçekleştirildi.

Haber Giriş Tarihi: 13.01.2024 11:14
Haber Güncellenme Tarihi: 13.01.2024 11:14

Trakya Üniversitesi (TÜ) Keşan Yusuf Çapraz Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu öğrencileri tarafından ‘Ecza Dolabı Olmayan Kalmasın’ projesi ile Keşan’da bulunan 5 köy okuluna ecza dolabı dağıtımı yapıldı. TÜ Genel Sekreter Yardımcısı Burak İşçimen, öğrencilerin sponsor bularak Keşan’da bulunan 5 okula ecza dolabı götürdüğünü söyledi. İşçimen, ecza dolaplarını götürdüklerinde basit ufak yaralanmalar ve ecza dolabına ne zaman başvurulması gerektiğinin anlatıldığını belirtti.

“TOPLAMDA 23’E YAKIN PROJE VAR”

Proje hakkında bilgi veren İşçimen, “Keşan’da mezun olacak olan öğrencilerimizin etkinlik yapamadığı yönünde serzenişleri vardı. Ben de Sosyal Sorumluluk Projeleri dersinde yaklaşık 23’e yakın proje planladım ve o projelerden bir tanesi de bu proje. Ecza Dolabı Olmayan Okul Kalmasın projemizin fikir babası Trakya Üniversitesi’ndeki Eczacılık Fakültesi toplulukları. Onlar her yıl bu etkinliği yapıyorlar. Ben de onları tanıştırarak Keşan’daki kardeşleriyle yapmalarını istedim. Keşan’daki çocuklar sponsorlar bularak 5 tane dolap temin ettiler. Öğrenciler Keşan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile görüşerek, 5 tane köy okuluna sağlık dolaplarını götürdüler. Benim maksadım çocukların yazışmalarını takip etmek, davranışlarını takip etmek, toplum içerisindeki davranışlarını gözlemlemekti. Buna karşılık olarak gençlerin küçük çocuklarla temasını sağlamaktı. Ecza dolaplarını götürdüğümüzde basit ufak yaralanmalar ve ne zaman ecza dolabına başvurulması gerektiğini anlattık” dedi.

MERT ERİŞKİN