5 Futbolcu Sözleşme Feshetti, Kalanlar Süre Verdi

Maddi sıkıntılar yaşayan Edirnespor’da 18 futbolcudan 5’i sözleşmesini feshetti. Başkan Ayaydın, diğer futbolcuların da Cuma gününe kadar kulübe süre tanıdığını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 31.07.2024 16:57
Haber Güncellenme Tarihi: 31.07.2024 16:57

TFF 3’üncü ligde mücadele eden Edirnespor maddi darboğazda. Yeni transferler yaparak sezona iddialı bir kadro hazırlamak isteyen Edirnespor’da 5 futbolcu ödemelerini alamadıklarından dolayı sözleşmesini feshettiler. Diğer futbolcular da kulübe Cuma gününe kadar süre tanıdılar. Sadece futbolcu maliyetleri için 30-35 milyon gibi bir paraya ihtiyaç duyduklarını söyleyen Edirnespor Başkanı Onur Yaren Ayaydın, maddi anlamda sadece Edirne Valisi Yunus Sezer’den destek gördüklerini söyledi. Şu an 2’nci kamp dönemine başlamaları gerekirken antrenman yapamadıklarını belirten Başkan Ayaydın; “Şu anda teknik ekibimiz burada ama futbolcularımız yeni transferler yaptık ödeme konusunda sıkıntı yaşadığımız için bazı oyuncularımız sözleşmesinde fesih yaptı. Beş tanesi fesih yaptı. Diğerleri de bize Cuma gününe kadar süre verdiler. Parayı yatırmazsak onlar da fesih yapacaklar. Bunu sayın Valimizle, Belediye Başkanımızla da görüşmüştüm. Bizim yine geçen seneki gibi başarılı bir takım, kafada olan bir takım yaratmamız için bizim 30-35 milyon lira civarında bir futbolcu bütçesine ihtiyacımız var yıllık olarak. Burada sadece futbolcu maliyetlerinden bahsediyorum. Belediye başkanımız Filiz Hanım daha önceki bir basın toplantısında zaten söylemişti. Biz de görüştük kendisiyle. Sonuçta yeni seçilmiş bir başkan, dört aylık bir başkanımız. Kendisinin Edirnespor'dan daha önceki projelerin olduğunu söyledi. Edirnespor tabii o da başarılı olmasını istiyor ama şu an için Edirnespor'la ilgili bir nasıl tasarrufunun olmadığını öğrendik. Umarım ilerleyen günlerde yardımcı olacağını düşünüyorum. Bizim şu an burada son bir ayımız kaldı transfer yapabilmemiz için. Yani aslında bir ay diyoruz ama yani bu takımla bir araya gelip de beraber antrenmanlar yapıp, hazırlık maçları yapması gerekiyordu futbolcuların. Aslında şu an bizim kadromuzun tamamlanmış olması ve kampa başlamış olması gerekiyordu ama biz bunu gerçekleştiremedik” dedi.

“TAKIM LİGDEN ÇEKİLMEZ”

Para bulunamaması durumunda takımın ligden çekilmesinin söz konusu olmadığını gerekirse U19 ile mücadele edeceklerini belirten Ayaydın; “Ama onda bile hiçbir futbolcu almasanız bile bunun deplasmanı var. Bunun tesis gideri var, teknik kadro parası var, çalışanlarımız var burada, onların parası var. Kamp malzemeleri, forma parası, eşofman parası var. Yani yaklaşık olarak hiç futbolcu almasak bile bir 20-25 milyon arası bizim giderimiz var” ifadelerini kullandı.

“CUMAYA KADAR 15 MİLYON’A İHTİYAÇ VAR”

Cuma gününe kadar futbolculara 15 milyon lira ödenmesi gerektiğini söyleyen Ayaydın; “Bizim şu anda tesisten ayrılan futbolcularımıza ödeme yapmamız için Cuma gününe kadar yaklaşık olarak bir 15 milyona ihtiyacımız var. Daha önce Vali Bey ve Filiz Başkan beraber bir program düzenlediler. Oradan iş adamlarıyla görüşmeler gerçekleşti. Ama oradan da tam istediğimiz neticeyi alamadık. Bir şehir başarılı olmak istiyorsa STK'larıyla, belediyesiyle, bürokrasisiyle ve yönetimiyle birlik olması gerekiyor. Ama biz bir türlü bu birlikteliği sağlayamadık. Ya valilik destek oluyor, ya belediye destek oluyor, başka onun dışında bir şey yok. Biz yönetim olarak da belli bir bütçeye kadar çıkabiliyoruz. Yani bunun da üstü bizi de aşıyor. Keşke bunu yapabilecek biri olsa gelse yapsa. Biz de şu an Edirnespor'un tekrar eski günlerine dönmesini istiyoruz. Geçen sene güzel bir oluşum olmuştu. Güzel bir yapılanma vardı. İlk defa uzun bir aradan sonra play-off oynadık. Bu sene yönetim kurulu olarak biz üstüne koymak istiyoruz ama şu anki geldiğimiz noktada oradan biraz uzak kaldık. Şehrin destek çıkmasını bekliyoruz” diye konuştu.

“TRAKYA BÖLGESİNİN EN ÖNEMLİ TAKIMLARINDAN”

Edirnespor’un Trakya bölgesinin en önemli takımlarından, bir şehir takımı olduğunu ve hedeflerini bilerek burada göreve başladığını belirten Teknik Direktör Kadir Kar; “Evet bir belirsizlik var ama sezon başı henüz. Tabii burada başkanım başta olmak üzere yönetim kuruluyla beraber bir anlaşma yaptık. Hedefe oynayacağımızı düşünerek ve bu camiayı bilerek, bu Trakya bölgesinin en önemli takımlarından, en önemli illerinden bir tanesi Edirnespor. Bir şehir takımı sonuçta. Hedefe oynayacağını bilerek geldik. Aslında çok iyi bir transfer yaptık. Başkanımın, yönetim kurulunun fedakarlıklarıyla beraber iyi bir oluşum yaptık. Karakterli oyuncu grup aldık. Tabii burada antrenmanımız başladı. Çok sağlıklı şekilde inandığımız, güvendiğimiz bir kadro oluşumunda ilerleyen süreçte de futbolcularım artık ödeme taleplerinin yerine getirilmesi gerektiğini başkanıma defalarca ilettiler. Başkanım bu süreci mümkün olduğunca sağlıklı şekilde sürdürmeyi başardı ama artık işlerin tıkandığı noktada futbolcularımız da tabii ki onlar da çok kızmıyoruz işin açıkçası, taleplerini başkanıma ilettiler ve ayrıldılar. Beş oyuncuyu kaybettik ama diğer oyuncular da bizden yine bir süre beklediler, süre istediler. İnşallah bu kısa dönem içinde sıkıntıyı atlatırız. O yüzden bu kulübün Edirne'nin değerlerine, büyüklerine burada tabii biraz daha sorumluluk düşüyor. İnşallah onlar da bu sorumluluğunu ya da bu bilinci yerine getirirler. Edirnespor'u hak etmiş olduğu taraftarıyla, şehriyle inşallah geçen sene yaşanmış olan play-off heyecanının çok daha üstüne koyarak bir final, bir şampiyonluk yaşatmak isteriz” dedi.

ŞENER ŞENTÜRK