2 türbin de tarım arazisine planlanıyor

Lalapaşa ilçesinin Küçünlü ve Hacılar köylerindeki tarım arazilerinin üzerine bölgedeki RES projesi için 2 yeni türbin planlanıyor. 20 türbinli RES projesinin kapasite artışı için ÇED süreci başlatıldı.

Haber Giriş Tarihi: 31.12.2023 13:42
Haber Güncellenme Tarihi: 31.12.2023 13:42

Edirne’nin Lalapaşa ilçesine bağlı Küçünlü ve Hacılar köyleri mevkiinde Entek Elektrik Üretimi A.Ş. tarafından yapılması planlanan Süloğlu Rüzgar Enerji Santrali (RES) Kapasite Artışı Projesi için Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) süreci başlatıldı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ÇED Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, projenin ÇED başvuru dosyasının incelendiği ve ÇED sürecinin başlatıldığı belirtildi. Açıklamada, süreç ile ilgili bilgilerin ve projeye ilişkin görüş, soru ve önerilerin Edirne Valiliği Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü ile Bakanlığa gönderilebileceği ifade edildi. Duyuruda ayrıca projenin başvuru dosyasına da yer verildi.

20 TÜRBİNE 2 TÜRBİN İLAVE EDİLECEK

Projenin başvuru dosyasında göre; Süloğlu RES Kapasite Artışı Projesi’nde, her biri 3,3 MWm/3,3 MWe ünite gücüne sahip 20 türbin ve 66 MWm/66 MWe kurulu güçteki bölüme, her biri 7,2 MWm/7,2 MWe ünite gücüne sahip 2 adet türbin ilave edilecek.

2 TÜRBİN DE TARIM ARAZİSİ ÜZERİNE PLANLANIYOR

Trakya Alt Bölgesi Ergene Havzası 1/100.000 Ölçekli Revizyon Çevre Düzeni Planı paftasına göre; planlanan kapasite artışına konu T21 ve T22 nolu türbin noktaları tarım arazisi üzerinde yer alıyor.

UĞUR AKAGÜNDÜZ