100 Yıllık Federasyonun İlk Avrupa Şampiyonası Edirne’de

Edirne’de ve Türkiye’de ilk defa yapılacak U23 Avrupa Gençler Kürek Şampiyonası öncesi Kürek Federasyonu Başkanı Erhan Ertürk açıklamalarda bulundu. Ertürk; “100 yıllık federasyonumuz ilk defa böyle bir şampiyonaya ev sahipliği yapacak” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 02.09.2024 12:05
Haber Güncellenme Tarihi: 02.09.2024 12:05

Edirne’de 6-8 Eylül tarihlerinde gerçekleştirilecek olan U23 Avrupa Gençler Kürek Şampiyonası öncesi Kürek Federasyonu Başkanı Erhan Ertürk basın mensuplarına açıklama yaptı.

100 yıllık federasyonun ilk defa böyle büyük bir organizasyona ev sahipliği yapacağını belirten Ertürk, amaçlarının olimpiyat standartlarında olan Meriç nehri parkurunda çok daha büyük organizasyonlar yapmak olduğunu söyledi.

“30 ÜLKEYİ AĞIRLAYACAĞIZ”

Bu şampiyonanın Türkiye kürek sporu için çok önemli olduğunu belirten Ertürk; “Avrupa Kürek Federasyonu ve Türkiye Kürek Federasyonu işbirliğiyle U23 Avrupa Gençler Kürek Şampiyonası Edirne’de yapılacak. 3 yıllık zorlu sürecin sonunda yarış haftasına girdik. Ülkeler gelmeye başladı, biz de ev sahibi olarak elimizden geleni yapıyoruz. Edirne’de 30 ülkeyi ağırlayacağız. Türkiye misafirperverliğiyle meşhur. Elimizden geldiğince onları en iyi şekilde ağırlayıp, bundan sonra U23 Avrupa Şampiyonası denince akıllarda güzel hatıralar bırakacak, bütün ülkelerin saygıyla anacağı bir anı yaratacağız. Bu Türkiye küreği için çok önemli bir an, hem de Edirne için çok önemli bir organizasyon. Elimizden geldiğince hatasız bir şekilde organizasyonu tamamlamak amacındayız” dedi

“MERİÇ PARKURU TÜRKİYE KÜREĞİNE İNANILMAZ BİR KAZANIM”

Meriç nehri parkurunun önemine değinen Ertürk; “Bizim daha önce halihazırda bir parkurumuz yoktu. Türkiye küreğine bir basamak atlatacak parkur. Buradan bakanlığımıza ve valiliğimize bu kazanım için çok teşekkür ediyoruz. Bu parkur büyükler dünya şampiyonası dahi yapılabilecek seviyede bir parkur. Avrupalılardan da tam not aldı. Amacımız burada çok büyük yarışları yapabilmek. Ben inanılmaz heyecanlıyım. Bizim 100 yıllık federasyonumuzun hiç böyle bir organizasyonu yok. Böyle bir hayale çıktık ve umuyorum bunu alnımızın akıyla başaracağız. Başardığımız zaman da bundan büyük organizasyonlara adım atacağız. Burada Avrupa şampiyonası olacak ama kürek çok Avrupa dominant bir spor. Özellikle İngiltere, İsviçre, Fransa ciddi lobileri olan ve bunların federasyon başkanları Avrupa’nın da başkanları. Aynı zamanda Dünya Federasyonu’nda da görev alan kişiler. Kendileri bire bir karar verici kişiler. O insanların burada beğeneceği bir organizasyon, bizim ileride alacağımız dünya şampiyonaları için büyük bir anahtar olacaktır” dedi.

ŞENER ŞENTÜRK