10 Ocak’ta “yeni 10 Ocaklar” vurgusu

Güneydoğu Avrupa Gazeteciler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Murat Savaş, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle yaptığı açıklamada, Türk basınının yeni 10 Ocaklar yaratması gerektiğini vurguladı.

Haber Giriş Tarihi: 09.01.2024 15:47
Haber Güncellenme Tarihi: 09.01.2024 15:47

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle bir mesaj yayınlayan Güneydoğu Avrupa Gazeteciler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Murat Savaş, Türk basınının birlik ve dayanışma içinde verilecek mücadele ile yeni 10 Ocaklar yaratması gerektiğini söyledi.

Savaş açıklamasında “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nün buruk kutluyoruz. 63 yıl önce yapılan düzenlemeler sayesinde çağdaş bir ülkede olması gereken kazanımlara kavuşan gazeteciler şimdi bu kazanım ve özgürlük ortamından çok uzaktır. Bugün 10 Ocakları birlik ve dayanışma günü haline getirmek gerektiğini vurgulamak isteriz. Her zaman söyledik, söylüyoruz; Türk basını yeni 10 Ocaklar yaratmalı. 10 Ocak’ta o dönemin kazanım ve özgürlük ortamına yeniden kavuşmalıyız. Bu da basındaki birlik ve dayanışma içinde verilecek mücadeleden geçer. Tüm meslektaşlarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü kutlu olsun” dedi.

HABER MERKEZİ