Veli-Der: "Çocuklarımızı Koruma Kaygımız Artıyor"

Öğrenci Veli Derneği şubeleri, 11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü nedeniyle yaptığı açıklamada çocuklar için duyulan kaygıların her geçen gün daha da arttığına dikkat çekilerek çocuklara, gençlere ve kadınlara yönelik sistematik bir şiddet sarmalıyla karşı karşıya olunduğu ifade edildi.

Haber Giriş Tarihi: 11.10.2024 13:33
Haber Güncellenme Tarihi: 11.10.2024 13:33

Öğrenci Veli Derneği (Veli-Der) şubeleri, 11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü dolayısıyla bir basın açıklaması yayımladı. Açıklamada, ülkede çocuklar, gençler ve kadınlara yönelik şiddetin giderek arttığına dikkat çekilerek, bu durumun toplumda derin endişelere yol açtığı belirtildi. Velilerin çocuklarını koruma kaygısının her geçen gün büyüdüğüne vurgu yapılan açıklamada, toplumun her kesiminde büyük bir güvenlik endişesinin hakim olduğuna dikkat çekildi.

Veli-Der, açıklamasında, son dönemde şiddetin artmasının arkasında yatan ekonomik, politik ve toplumsal nedenlere işaret ederek, laik ve kamusal eğitimde yaşanan tahribatın bu duruma büyük katkı sağladığını ifade etti. Eğitim politikalarındaki yanlışların çocukları ve gençleri korumasız bıraktığı vurgulandı. Özellikle cezasızlık politikaları, iyi hal indirimleri ve etkin olmayan hukuki süreçlerin, toplumda vahşi cinayetlerin yaşanmasına zemin hazırladığına dikkat çekildi.

“ŞİDDET ÜRETEN HER ADIMLA MÜCADELEDE KARARLIYIZ”

Veli-Der, açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

“Bugün Dünya Kız Çocukları Günü. Çocuklarımız ve ülkemiz için duyduğumuz kaygılar, her geçen gün daha da artıyor. Öfkemizde, acımız da sınırsız. Her gün, özellikle çocuklara, gençlere ve kadınlara yönelik sistematik bir şiddet sarmalıyla karşı karşıyayız. Çocuklarımızı nasıl koruyacağız kaygısı artık hepimizin, tüm anne ve babaların ortak endişesi haline geldi. İlkokuldan yükseköğretime kadar biz veliler ve çocuklarımız, derin bir güvenlik endişesi yaşıyoruz. Bu durumun altında yatan ekonomik, politik ve toplumsal nedenleri biliyoruz. Laik ve kamusal eğitimde, hukuk alanında yaratılan tahribatın bedeliyle karşı karşıyayız. Şiddetin devam etmesinde; cezasızlık politikaları, iyi hal indirimleri, çıkarılan aflar, etkin soruşturma ve kovuşturma yapılmaması göz göre göre vahşi cinayetlerin yaşanmasına neden olmaktadır. Tüm bunların yanında 22 yıldır sürdürülen eğitim politikaları da bu şiddet sarmalını beslemektedir.  Müfredat, ders kitaplarının içerikleri, çıkarılan yasa ve yönetmelikler, ÇEDES başta olmak üzere hayata geçirilen birçok protokol ile toplumsal cinsiyet eşitliği, laik ve bilimsel eğitim hedef alınmaktadır. Öğrenci Veli Derneği olarak, her türlü şiddete karşı durmaya ve şiddeti üreten her adıma karşı mücadele etmeye kararlıyız. Şiddetsiz bir dünya ve ülke için, laik, bilimsel ve kamusal eğitim talebimizi yükselteceğiz. Hiçbir çocuk yalnız büyümeyecek. Hiçbir kız çocuğu ve hiçbir kadın yalnız yürümeyecek.”

HABER MERKEZİ