Uzunköprü Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu’nda Akademik Açılış ve İlk Ders

Uzunköprü Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu, 2024-2025 eğitim öğretim yılı açılışını gerçekleştirdi ve ilk dersi verdi.

Haber Giriş Tarihi: 17.10.2024 12:50
Haber Güncellenme Tarihi: 17.10.2024 12:50

Ersan Kocaman Konferans Salonu'nda düzenlenen programa, “Sağlıklı Yaşamın Korunması ve Sürdürülmesi” konulu dersi veren Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Anabilim Dalı ve Gastroenteroloji Bilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Hüseyin Ahmet Tezel konuşmacı olarak katıldı.

Açılış programına, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Tan, Uzunköprü Belediye Başkan Vekili Hidayet Kahveci, Uzunköprü Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Tülay Demiralay, Keşan Yusuf Çapraz Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. İlknur Kumkale, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Tan ve Uzunköprü Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Tülay Demiralay’ın açılış konuşmalarının ardından ilk dersi veren Prof. Dr. Tezel, insanoğlunun gen haritası ve genetiğinin önemini vurgulayarak konuşmasına başladı. Tezel, insan yaşamı üzerinde genetik kadar önemli olan çevresel faktörlerden ve sağlıklı beslenmenin gerekliliğinden de bahsetti. Ayrıca, çağımızın en büyük sorunlarından biri olan obezite ve alkolün zararları gibi konuları ele alarak açılış dersini sonlandırdı.

HABER MERKEZİ