Uzunköprü Belediyesi Yunan Misafirlerini Ağırladı

Uzunköprü Belediye Başkanı Ediz Martin ve geçmiş dönem Belediye Başkanı Enis İşbilen, Yunanistan’ın gelen misafirleri Uzunköprü’de ağırladı.

Haber Giriş Tarihi: 07.10.2024 10:55
Haber Güncellenme Tarihi: 07.10.2024 10:55

Edirne’nin Uzunköprü Belediye Başkanı Ediz Martin ve geçmiş dönem Belediye Başkanı Enis İşbilen, Yunanistan’ın Dimetoka ilçesinden gelen misafirleri Uzunköprü’de ağırladı.

Emekli öğretmen Panagrotis Alexandrakis ve eşi, Isaakio Köyü Muhtarı ve eşi ile birlikte Dimetoka ve Isaakio Köyü’nde yaşayan misafirler, Uzunköprü’nün tarihi ve kültürel yerlerini ziyaret etme fırsatı buldu.

Ziyaret kapsamında misafirlere Aziz Ioannis Kilisesi, Kent Müzesi, Telli Çeşme, Belediye Atatürk Kültür Merkezi ve Tarihi Değerleri Koruma ve Çağdaş Emeği Yaşatma Evi tanıtıldı. Bu ziyaret sırasında, misafirlerin büyüklerinin mübadele ile Yunanistan’a göç eden ailelerden oluştuğu belirtildi. Yunan misafirler, Uzunköprü ve köylerinde yaşamış olan atalarının izlerini ararken, yerel kültürle de yakından tanışma fırsatı yakaladı.

Ziyaret sonunda, yerel dernekler tarafından Başkan Ediz Martin’e bir plaket takdim edildi. Başkan Martin, Yunanistan’dan gelen misafirlere Uzunköprü’de ağırlamaktan büyük memnuniyet duyduğunu belirtti ve bu tür kültürel etkinliklerin iki halk arasındaki dostluğu pekiştirdiğini vurguladı.

HABER MERKEZİ