Uzman Kanar: “Yakıcı Yağlar Cilde Direkt Uygulanmamalı"

Edirne’de cilt bakım uzmanlığı yapan Uzman Dilek Kanar, yakıcı yağların ciltle direkt temasından kaçınılması gerektiğini belirterek; “Yakıcı yağlar tek başına cilde sürülmez, sabit yağ ile karıştırılıp sürülmesi çok daha sağlıklıdır” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 11.10.2024 13:50
Haber Güncellenme Tarihi: 11.10.2024 13:50

Edirne’de cilt bakım uzmanı olarak hizmet veren Uzman Dilek Kanar, son zamanlarda popüler hale gelen bitkisel yağların yanlış kullanımına dikkat çekerek, cilt sağlığı için önemli uyarılarda bulundu. Özellikle yakıcı etkiye sahip olan yağların direkt ciltle temasından kaçınılması gerektiğini vurgulayan Kanar, bu tür yağların sabit yağlarla karıştırılarak kullanılması gerektiğini belirtti.

Kanar, doğal yağların yanlış kullanımının ciltte kızarıklık, kaşıntı ve yanma gibi istenmeyen sonuçlar doğurabileceğine dikkat çekerek, özellikle hassas cilt yapısına sahip olan kişilerin bu konuda daha dikkatli olması gerektiğini belirtti.

“CİLDİNİZE SÜRDÜĞÜNÜZ HER ŞEYİN İÇERİĞİNİ İYİ BİLMELİSİNİZ”

Kanar; “Doğal olan her şey zararsız değildir. Bitkisel sabit yağları gıda, kozmetik ve medikal ürünlerde tarih boyunca cildi nemlendirmek, yıpranan cildi onarmak amacıyla farklı amaçlarla kullanılmıştır. Kanıta dayalı çalışmalarda pek çok bitkisel yağın etkileri araştırılmıştır. Cildinize sürdüğünüz her şeyin içeriklerini iyi bilmeniz gerekiyor. Esansiyel yağları kullanmadan önce mutlaka bir uzmana danışmalı ve cildinize uygun karışımlar hazırlamalısınız. Yakıcı yağlar, tek başına cilde sürülmez. Bu tür yağların cilt üzerinde tahrişe ve yanmaya sebep olabilir. Özellikle zeytinyağı, limon, portakal, lavanta, çay ağacı, biberiye ve nane yağı gibi güçlü etkilere sahip esansiyel yağların, mutlaka Hindistan cevizi, argan, jojoba, avokado gibi sabit bir yağla karıştırılarak kullanılması gerekiyor.  Aksi takdirde ciltte kızarıklık, kaşıntı ve yanma gibi istenmeyen sonuçlar doğurabilir” diye konuştu.

HABER MERKEZİ