Ürkütücü İddiayı Edirne'de Dile Getirdiler

Edirne'de çocuk yaşta ve zorla evliliklere karşı dayanışma stratejilerinin görüşüldüğü çalıştay gerçekleştirildi. Çalıştayda açıklamalarda bulunan konuşmacılar, çocuk yaşta evliliklerin arttığı iddiasını Edirne'den haykırdılar.

Haber Giriş Tarihi: 20.09.2024 12:08
Haber Güncellenme Tarihi: 20.09.2024 12:08

Çocuk yaşta ve zorla evliliklerin önüne geçmek için Edirne'deki Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileriyle çalıştay düzenlendi. Bir tesiste düzenlenen çalıştay hakkında Edirne Kadın Merkezi Dayanışma Derneği (EKAMEDER) Başkanı Şahide Ağaoğlu ve Kadınlarla Dayanışma Vakfı (KADAV) gönüllüsü Özgül Kapdan açıklamalarda bulundu.

“ÇOCUKLARIN ACI ÇEKMESİNE GÖZ YUMMAYACAĞIZ”

Diyarbakır'da öldürülen 8 yaşındaki Narin Güran ve Tekirdağ'da ailesinin cinsel ve fiziksel saldırısına maruz kalan 2 yaşındaki Sıla bebek haberleriyle günlerdir sarsıldıklarını belirten Edirne Kadın Merkezi Dayanışma Derneği (EKAMEDER) Başkanı Şahide Ağaoğlu, çocuk yaşta evliliklerin görünmeyen rakamlarını bildiklerini ve Türkiye'de çocuk yaşta evliliğin artan düzeyde olduğunu öne sürdü. Çocukların yaşadıkları acı verici olayların önüne geçmek için Edirne'de neler yapabileceklerini belirlemek için böyle bir çalıştaya imza attıklarını vurgulayan Ağaoğlu, çocukların acı çekmesine göz yummayacaklarını, razı olmayacaklarını söyledi.

ÇOCUĞA CİNSEL TACİZE 'EVLİLİK GÜZELLEMESİ' ÖRTÜSÜ

Kadınlarla Dayanışma Vakfı (KADAV) gönüllüsü Özgül Kapdan da çarpıcı açıklamalarda bulundu. Çocuk yaşta evliliğin çocuğa cinsel taciz olayıyla arasında 'evlilik güzellemesi' yapıldığını ifade etti. Taciz olaylarının evlilik güzellemesiyle örtüldüğünü öne süren Kapdan, bu kabul edilemez taciz olaylarının sorgulanmaya başlandığında 'Aile kültürü' kavramıyla karşılandığına değindi. Kapdan, çocuk yaşta evlendirmenin şiddet olduğunu, çocukken çocuk doğurmak zorunda bırakılmanın eziyet olduğunu ve çocuk yaşta evlendirmenin gelenek değil çocuk hakları ihlali olduğunu söyledi.

ŞENER URFA